Fri frakt från 500kr
Leverans inom 1-3 dagar
30 dagars returrätt
Betala med Klarna

3 sätt att få tvätten torr

… och få plaggen att hålla längre!Det finns många sätt att få tvätten torr på. Det viktigaste att ta hänsyn till är hur stort miljöavtryck torkningen skapar, dels genom själva torkprocessen, men även genom att se till att plaggen håller sig fina och varar längre. 

Plantorkning
Ullplagg ska alltid, alltid och ALLTID torka liggandes platt och utsträckt. Börja med att försiktigt krama ur så mycket vatten som möjligt ur plagget. Om du inte har en plantorkningsanordning (vem har det?!), kan du lägga plagget på en dubbelvikt frottéhandduk. Har du tillgång till en vanlig torkställning kan du placera handduken ovanpå ”gallret”. Glöm inte att vända på plagget lite då och då. .

Lufttorkning 
Nästan alla plagg håller sig fina längre om de lufttorkas på galge eller torkställning. Var noga med att sträcka ut knappslår (delen där plaggets knapphål är placerade), fållar (den invikta och sydda tygkanten) och veck innan plaggen hängs upp; det sparar mycket tid när plaggen väl torkat.

Torktumla
Vi rekommenderar egentligen inte att du tumlar något annat än sängkläder och handdukar. Använd torkbollar av ull, då förkortar du torktiden rejält, gör tvätten mjuk och blir dessutom av med statisk elektricitet.

Bonustips: man kan torka tvätten genom att hänga ut den i minusgrader. Vattnet fryser och man borstar sedan bort isen från plaggen, typ. Det funkar men rekommenderas icke.

Andra har också läst ”5 hållbara tvättalternativ”.
Tumble Dryer Balls Tumble Dryer Balls
Tumble Dryer Balls
250 kr
Sporttvättmedel Sporttvättmedel
Sporttvättmedel
180 kr
Designade galgar x 3 Designade galgar x 3
Designade galgar x 3
150 kr
Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.