Fri frakt över 400 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar Förlängda returer till och med 31 januari, 2024

4 steg till en inspirerande garderob

Många av oss går igenom samma sak vid en ny säsong. Plötsligt står man framför en full garderob och har ingenting att ha på sig. Problemet löser du dock inte genom att köpa nya plagg, utan genom att organisera kläderna du redan äger. Här är vår guide för en inspirerande garderob.


1. Prova och rensa

Istället för att bli nostalgisk och spara alla kläder du en gång älskat, fråga dig själv vilka plagg du har användning för nu. Prova igenom och ta bilder på när du bär dem. Bilderna gör det enklare att se vilka klädesplagg som har gjort sitt. Sortera ut allt som inte sitter eller känns bra.


2. Skapa 3 högar

Alla utrensade plagg lägger du i tre separata högar. En för säljes, en för bortskänkes och en för materialåtervinning.

  • I första högen lägger du alla hela och fina plagg som du tror går att sälja. Fräscha till plaggen innan du säljer dem genom att steama, ta bort lösa trådar och noppa av. Läs fler tips om hur du gör en bra andrahandsaffär här.

  • I högen med bortskänkes lägger du alla plagg som är hela men som du inte tror att någon vill betala en vettig summa för. Allt för utdaterade eller udda plagg brukar hamna här. Dessa kan du skänka till välgörenhet eller lämna i en container för klädinsamling.

  • Fläckiga och trasiga plagg som inte går att laga lägger du i en egen hög. Välgörenhetsbutikerna har ingen nytta av dem, eftersom de inte går att sälja. Denna hög kan du antingen ta till en klädåtervinning, lägga i grovsoprummet eller materialåtervinningen på återvinningsstationen.


3. Rengör och fräscha upp

Passa på att fräscha upp plaggen som du sparar. Ge noppriga tröjor en omgång med vår Pilo Fabric Shaver och steama skjortor, klänningar och blusar innan du hänger in dem igen. Det ska kännas inspirerande att öppna garderoben.


4. Organisera

Nu är det dags att organisera. En bra metod är att dela upp garderoben i olika utrymmen.


Nyttja bästa platsen i garderoben

Utrymmet som du lättast når reserverar du till kläder som du använder varje vecka. Har du inte plats för allt? Vår Space Saving Hanger frigör värdefull yta i garderoben.


Färgkoordinera

Gruppera resten av dina kläder efter färg. Det är det enklaste och smartaste sättet att skapa en inspirerande garderob med ett härligt och organiserat intryck.


Dela upp

Undvik att blanda olika sorters plagg med varandra, utan organisera till exempel strumpor för sig och trosor för sig. Dela upp lådor med hjälp av boxar (kartongerna från Pilo och Cirrus No.2 funkar utmärkt) för att få bättre överblick.

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar