✓ Fri frakt från 500kr
✓ Leverans inom 1-3 dagar
✓ 30 dagars returrätt
✓ Betala med Klarna
Få 2 tvättmedel på köpet när du handlar en Cumulus No.3.
Köp nu

5 oumbärliga tips för ullplagg


Ull har ett oförtjänt dåligt rykte att vara svårt att ta hand om. Faktum är att ull som material egentligen kräver ganska lite omsorg. Vi har listat fem enkla tips som gör det lättare att hålla dina ullplagg fräscha och få dem att hålla längre.Häng inte – VIK!
När ullplagg hängs på galge riskerar de att tyngas ner och förlora sin form. Vik alltid ulltröjor och förvara dem i lådor eller skåp.

Vädra ofta, tvätta sällan
Ull är naturligt antibakteriellt och ”självrengörande”. Genom att vädra ullplaggen i fuktigt väder blir de, på ett skonsamt sätt, som nytvättade.

Tvätta för hand / ullprogram
Tvätta alltid ullplagg för hand, eller med tvättmaskinens ullprogam. Vanliga tvättprogram förstör och krymper ullplagg. Plantorka ALLTI

Tvättmedel utan enzymer
Tvätta alltid ullplagg med ett enzymfritt tvättmedel, ämnat för fintvätt. Använd ALDRIG sköljmedel; det ger lustigt nog motsatt effekt: stela och hårda fibrer.

Röd cederolja
Ull är ren delikatess för mal och pälsängrar. Men de avskyr röd cederolja. Håll skadedjuren borta genom att regelbundet spraya dina garderober och lådor. Man kan även placera ut cederträ-block/-ringar i lådor och klädskåp. Genom att fila lite på dessa med jämna mellanrum ser man dessutom till att de hela tiden utsöndrar doften som skadedjuren ogillar.
Pilo Fabric Shaver – Svart Pilo Fabric Shaver – Svart

Pilo Fabric Shaver – Svart

400 kr
Limited
Edition
Cirrus No.2 Steamer – Mint Cirrus No.2 Steamer – Mint

Cirrus No.2 Steamer – Mint

1200 kr
Cumulus No.3 Home Steamer – Svart Cumulus No.3 Home Steamer – Svart

Cumulus No.3 Home Steamer – Svart

2500 kr
10%
Tvättkit Tvättkit

Tvättkit

320 kr
Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.