Worldwide Shipping - Fria returer

6 svala material att bära under sommaren

Under sommarmånader med högre temperaturer kan vissa kläder och material kännas extra varma. Men det finns tyger som svalkar och andas bättre än andra. Vi har satt ihop en lista med tyger som är bekväma att bära i varmare väder.

Siden

Siden är ett naturmaterial som har en otrolig förmåga att torka snabbt. Därför klibbar sällan siden mot huden, utan känns svalt och torrt. Enda nackdelen med siden är att sidenplagg ofta är ganska ömtåliga. Läs vår artikel med skötselråd för siden här.

Linne

Linne är ett material som andas bra och känns nästan alltid svalt mot huden. Materialet torkar snabbt och är väldigt luftigt. Linne är dessutom ett mer hållbart val som i princip aldrig går ur tiden. Läs mer om linne här.

Bäckebölja

Bäckebölja är ett annat tidlöst material som är tacksamt under sommarhalvåret. Det är ett tunt, lite bubbligt bomullstyg som andas väldigt bra. Bäckebölja har fått ett uppsving på senare år, även om det i egentligen aldrig varit ur stil.

Viskos / Lyocell / Tencel

Lyocell och tencel är olika varumärkesnamn för viskos. Viskos är ett material gjort av trämassa som genom en kemikaliebehandling omvandlats till tyg. Det andas bra trots att det är ett konstmaterial. Välj gärna tunn viskos under riktigt varma sommardagar.

Hampa

Hampa påminner mycket om lin, men blandas ofta upp med bomull för att kännas mer bekvämt. Precis som lin andas hampa otroligt bra och känns alltid svalt mot huden. Materialet håller även vätska utan att kännas fuktigt.

Ekologiskt bomull

Bomull är ett material som kan hålla mycket vätska. När vätskan sedan sakta börjar avdunsta blir plagget svalare. Ju tunnare bomullstyg desto bättre. Välj alltid ljusa tyger framför mörka och tjocka för att hålla dig sval.

Materialen att undvika i värmen

Som regel bör du undvika kläder gjorda av syntetfiber när det är varmt, så som polyester, akryl och nylon. Det gäller även syntetblandningar. Plagg av syntetfiber andas inte och kan göra att du känner dig klaustrofobiskt instängd i plagget. Plaggen kommer dessutom att lukta svett efter bara en kort stund.

Relaterade produkter

Sporttvättmedel Sporttvättmedel
Sporttvättmedel
$ 18
Tumble Dryer Balls Tumble Dryer Balls
Tumble Dryer Balls
$ 24
Clothing & Shoe Mist Clothing & Shoe Mist
Clothing & Shoe Mist
$ 20
News
Air Dry String Air Dry String
Air Dry String
$ 29

Läs också


Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter, erbjudanden och låt dig inspireras av våra klädvårdstips.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.