Fri frakt över 650 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

7 varma material att bära under vintern

Att välja rätt material är viktigt för att hålla sig varm när temperaturerna sjunker. Vi har tagit fram en lista med sju material som värmer i vinterkylan.


Vintermaterial som håller värmen

Under vintermånader med lägre temperaturer kan vissa kläder och material kännas kalla och för svala medan andra material isolerar och håller värmen. Här listar vi sju olika material som är bekväma och framför allt varma att bära under kallare årstider.


1. Ull


Ullkläder och ullaccessoarer är fantastiska att bära när temperaturen sjunker och du vill hålla värmen. Ullfibrer har ett naturligt yttre lager med fibrer som stöter bort vatten, vilket hjälper till att hålla dig torr i lätt regn eller snö. Ull andas även bra och på så sätt förhindrar överhettning om du klätt dig i många varma lager. Läs mer om ull här


2. Dun


Dunfjädrar, som ofta används i vinterjackor och kappor, erbjuder exceptionella isoleringsegenskaper och håller därav värme väldigt bra under kallt väder. Precis som ull andas dun och låter därav fukt (till exempel svett) att avdunsta. Denna andningsförmåga säkerställer att du håller dig varm och bekväm utan att känna dig alltför svettig om du klär dig i många lager.


3. Fleece


Fleece är ett populärt material för vinterkläder och ett utmärkt val för att hålla sig varm då materialet besitter en hög isoleringsförmåga och fångar värme nära kroppen. Fleece är också mjukt att ta på och bekväm att bära under kallt och blåsigt väder.


4. Gore-Tex


Gore-Tex är ett syntetiskt material med vattenavvisande egenskaper som är idealiskt för ytterkläder som jackor och täckbyxor. Goretexmembranet har porer mellan fibrerna som hindrar vatten från att tränga igenom. Däremot är porerna tillräckligt stora för att släppa igenom fukt och luft vilket förhindrar att du blir svettig inuti dina kläder. Gore-Tex ger även ett utmärkt vindskydd för kall luft.


5. Bomullsflanell


Bomullsflanell är ett naturmaterial och är exceptionellt mjukt och bekvämt mot huden, vilket gör den till en favorit för pyjamas och filtar. Tyget fångar värme nära kroppen men kan också andas och hålla dig torr och sval, vilket är viktigt för en bekväm sömn.


6. Läder 


Läder är en utmärkt isolator som effektivt blockerar vindkyla och kall luft, vilket ger en naturlig barriär mot kyla. Detta gör läder till ett idealiskt material för ett brett utbud av kläder som vinterjackor, handskar och stövlar. Högkvalitativa läderprodukter kan hålla i många år, vilket gör dem till en bra investering för vinterkläder.


7. Fuskpäls 


Bland alla vintermaterial är fuskpäls en av de mest fashionabla. Fuskpäls finns ofta i fodret på handskar, vilket ger extra värme och en snygg touch till vinterkläder. Fuskpäls har ett bättre pris jämfört med äkta päls och är många modedesigners favorit. Men den viktigaste fördelen med fuskpäls är förstås att inga djur skadas eller dödas när materialet produceras.


Glöm inte lager på lager-principen


Det må vara viktigt att välja rätt material men kom ihåg att skiktning är nyckeln till att klä sig varmt. Börja med baslager med varma material, välj accessoarer som vantar, mössa och värmestrumpor och avsluta med ett vatten- och vindtätt ytterlager. Det är bättre att ha på sig för mycket i början och sedan kunna dra av lager om du känner dig för varm.

Glöm inte heller att ta hand om dina vinterplagg så att de håller så länge som möjligt. Läs vår tvättguide för klassiska vinterkläder för några tips på hur du tvättar dunjackor och andra otympliga vinterplagg på ett skonsamt sätt.

Keep reading

Rekommendation
Produkter
Artiklar