✓ Fri frakt från 500kr
✓ Leverans inom 1-3 dagar
✓ 30 dagars returrätt
✓ Betala med Klarna
Få 2 tvättmedel på köpet när du handlar en Cumulus No.3.
Köp nu

Allt du velat veta om Linne

(men varit för blyg för att fråga om)

Ett av våra absoluta favoritmaterial är linne – ett modernt supermaterial. Linplantan har använts till textilier sedan urminnes tider, men har egentligen aldrig varit mer rätt. Följ dessa enkla punkter och lär dig mer om linet – varför det till exempel är mer miljövänligt än bomull.Absorberande och snabbtorkande
Linne har en otrolig uppsugningsförmåga och det torkar snabbt. Tyget känns alltid svalt mot huden, och det är därför det är så skönt att bära linneplagg när det är sommarvarmt. En disktrasa av linne är ett mycket bättre miljöalternativ än klassiska engångstrasor.

Ett historiskt material
Linne är faktiskt ett av historiens äldsta vävda material, det finns fynd från så långt tillbaka i tiden som år 8000 före Kristus. Visste du att mumierna i det gamla Egypten var inlindade i linne?!

Hållbarhet
Linplantan behöver väldig lite vatten för att växa sig stark. Den är dessutom lätta att odla, till och med i regioner där det normalt är svårt att odla spannmål. Jämfört med bomullsplantan är linet ett mycket bättre ur miljöhänsyn.

Lättskött
Linne har en naturlig förmåga att stå emot smuts och fläckar. Linneplagg går att tvätta i låga temperaturer, och ända upp till 60 grader. Linnet blir heller aldrig angripet av mal och pälsängrar.

Åldras med stil
Ju mer du tvättar linne, desto mjukare och skönare blir det. Till skillnad från många andra material blir linne heller aldrig noppigt.

Hoppas att du lärt dig något nytt! När vi ändå har din uppmärksamhet, här. Kan du läsa om hur man tar hand om sina ullplagg på bästa sätt.
Fintvättmedel Fintvättmedel

Fintvättmedel

180 kr
New
Color
Cumulus No.3 Home Steamer – Grå Cumulus No.3 Home Steamer – Grå

Cumulus No.3 Home Steamer – Grå

2500 kr
Tumble Dryer Balls Tumble Dryer Balls

Tumble Dryer Balls

250 kr
Clothing & Shoe Mist Clothing & Shoe Mist

Clothing & Shoe Mist

220 kr
Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.