Fri frakt över 650 kr Försenad leverans på grund av lagerflytt 30 dagars returrätt

Ånga kläder – så här gör du

Klädångare, även kallat steamers gör strykningen lättare och håller skrynklorna borta. De hjälper även till att få bort unkna och otrevliga lukter. Att ånga kläder med en steamer ger ett professionellt resultat och funkar även bra på känsliga material som siden. Få bort skrynklor och veck efter tvätt, eller fräscha snabbt upp dina kläder utan att tvätta.

Vanlig ånga kan ge fantastiska resultat. Genom att ånga kläder istället för att stryka dem återställer du textilierna, får bort bakterier och lukt, och rengör dem utan att behöva tvätta. Ånga ersätter dock inte en tvätt i maskin om kläderna är kraftigt smutsiga.

Ånga kläder istället för att stryka

Att steama är trots allt det smidigaste och snabbaste sättet att få dina kläder skrynkelfria och fräscha. Det krävs inte heller någon strykbräda då plaggen ångas hängande på galge. Det ger släta och mjuka plagg som inte förlorar formen. Perfekt om du till exempel är på väg ut och inser att tröjan eller jackan har fula skrynklor.

Ånga är snällare mot känsliga material

Siden, sammet, kashmir och tunn viskos kan förstöras om du stryker på för varm temperatur eller drar strykjärnet över sömmar och veck. Materialet kan även bli blankt och få fula avtryck. Detta händer normalt inte när du ångar kläderna, och ångan är dessutom skonsammare mot klädfibrerna och gör kläderna mer långlivade.

Undvik att ånga material som inte tål vatten som läder och mocka. Du bör även vara försiktig med tunnare siden. Läs mer om hur du tar hand om sidenplagg här.

Ånga dina kläder med Steamerys produkter

Upptäck våra steamers i olika utföranden för att på smidigast sätt ånga dina kläder. De är praktiska att ta med på resan eller ha ståendes i sovrummet hemma. Produkterna är även väldesignade och passar fint in i ditt hem.

När du ångar kan du också vilja använda vissa tillbehör, såsom värmehandske, steamvatten och förvaringspåse. Hårt kranvatten kan skapa kalkavlagringar som ger fläckar. Om du bor i ett område med hårt vatten rekommenderar vi steamvatten eller destillerat vatten för att din steamer ska hålla så länge som möjligt.

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar