Fri frakt över 650 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

Artiklar

Läs våra senaste artiklar för att lära dig hur du tar hand om kläderna som redan hänger i garderoben. Följ med oss när vi går på djupet av alla ämnen som rör textilvård.

Steaming /

Så väljer du rätt handsteamer

Har du svårt att välja rätt handhållen steamer? Här är vad du behöver veta. Läs vår jämförelse mellan våra handsteamers.

Steaming /

Så tar du hand om bröllopskläder

Ska du gifta dig och vill veta hur du bäst tar hand om dina bröllopskläder? Här hittar du de bästa skötselråden för din bröllopsklänning eller bröllopskostym.

Steaming & Strykning /

Steamer eller strykjärn: Vad är skillnaden?

Steamer eller strykjärn: Vad är skillnaden?

Noppor & ludd /

Så tar du enkelt bort ludd och hår från dina plagg

Vår återanvändbara klädroller är ett hållbart alternativ till klisterrullen. Den håller i år och tar bort hår, päls och ludd från textilier. Läs allt du behöver veta.

Steaming /

Vad du ska tänka på när du reser med en steamer

Innan du reser med din steamer bör du kontrollera spänningen och kontakterna för ditt resmål. Här är allt du behöver veta.

Noppor & ludd /

Så väljer du mellan Pilo 1 och Pilo 2

Sugen på att investera i en noppborttagare? Läs vår jämförelse mellan Pilo 1 och Pilo 2 för att ta reda på vilken som passar bäst för dig.

Textil /

7 vinterplagg du inte visste att du kunde steama

När du tänker på att steama ett plagg kanske du främst associerar detta med tunna och skira tyger. Men visste du att du även kan steama din ullkappa?

Noppor & ludd /

Så använder du en noppborttagare

Alla stickade plagg kommer bli noppriga förr eller senare, men med en avnoppare blir de som nya igen. Så här använder du en noppborttagare.

Tvätt /

Guide: Så väljer du rätt tvättmedel

Sporttvättmedel, finttvättmedel eller vittvättmedel. Olika plagg kräver olika typer av tvättmedel. Vi reder vi ut vilka du behöver för att vårda hela din garderob.

Textil /

7 varma material att bära under vintern

Att välja rätt material är viktigt för att hålla sig varm när temperaturerna sjunker. Vi har tagit fram en lista med sju material som värmer i vinterkylan.

Textil /

Så tar du hand om nyårsgarderoben

Med vinterfestligheter som nyårsafton runt hörnet är det dags att ta fram och damma av paljettklänningar och sidenkavajer som ger en touch av elegans till din garderob.

Tvätt /

5 enkla tvättråd för badkläder

Hur får du dina badkläder att hålla säsong efter säsong? Vi delar med oss av fem enkla tvättråd som förlänger livet på sommarens viktigaste plagg.

Textil /

6 svala material att bära under sommaren

På sommaren kan vissa material kännas extra varma. Men det finns tyger som andas mer och är luftigare. Så klär du dig svalt och stilsäkert i varma temperaturer.

Steaming /

Så steamar du –  grundkurs i steaming

Att steama är enklare, roligare och bättre än att stryka – bara man lär sig tekniken. Vår guide är läsvärd både för nybörjaren och den mer erfarna.

Tvätt /

Allt du behöver veta om tvätt och lite till

Att tvätta på fel sätt är den vanligaste anledningen till att kläder förlorar sin passform. Läs om hur du väljer rätt temperatur och tvättmedel.

Tvätt /

Varför rätt tvättprogram kan rädda träningskläder

Ta väl hand om de träningskläder du redan äger. Vi intervjuade Sophia Schyman om hur hon hittar motivation genom att ta hand om sina träningskläder.

Textil /

Skötselråden som håller träningskläderna fräscha

Träning- och funktionsplagg kräver extra underhåll för att de ska hålla. Här hittar du tips på hur du tar hand om dina träningsplagg och får bort svettlukt.

Tvätt /

När och hur du handtvättar dina kläder

Hur handtvättar man? Tvätta ullkläder och sidenplagg genom att tvätta för hand. Här hittar du alla knep för att handtvätta dina kläder.

Laga & fixa /

Så fräschar du till second hand-kläder

Vi brukar tänka att du inte äger ett plagg, du rår bara om det till nästa ägare. Läs våra knep för att fixa till pre-älskade kläder så att de känns som dina i stället.

Tvätt /

Hur du bäst sorterar tvätt

Att sortera din tvätt förhindrar missfärgning och slitage. Vi har listat några enkla steg för att visa hur du sorterar din tvätt på bästa sätt.

Steaming /

Guide: Så fräschar du upp din kostym och kavaj

Hur tvättar man bäst sin kostym och kavaj? Här är en snabb guide över hur du gör dina festkläder redo för kommande säsongers fester.

Noppor & ludd / Steaming /

7 klädvårdsrutiner att testa i år

Det finns många enkla knep som kan få dina kläder att hålla längre. Här är sju enkla klädvårdsrutiner som förlänger livslängden på din garderob.

Textil /

Så förvarar du dina vinterkläder

Det finns goda skäl till att förvara dina vinterplagg på ett smart sätt. I denna artikel listar vi våra bästa tips för hur du packar undan din vintergarderob.

Textil /

Så tar du hand om dina kashmirkläder

Ta hand om dina kashmirplagg. I denna artikel listar vi allt du behöver veta om hur du tvättar kashmir och får bort noppor på ett skonsamt sätt.

Air Dry String / Steaming /

Så håller du kläderna fräscha hela semestern

Även de mest omsorgsfullt vikta kläderna blir skrynkliga i en resväska. Vi listar klädvårdprodukterna som håller kläderna fräscha under hela resan.

Steaming /

Handsteamer eller stående steamer?

En handsteamer är lätt att ta med på resan och stående steamers gör att du kan steama fler kläder på en gång. Här är allt du behöver veta.

Steaming /

Så väljer du rätt steamer för dina klädvårdsbehov

Undrar du vilken typ av steamer du ska köpa? Det finns några saker att ha i åtanke. Vi reder ut vilken steamer som passar dina klädvårdsbehov.

Textil /

En ultimat guide: Så används klädvårdsprodukterna

Så får du dina kläder att hålla längre. Här är en ultimat guide över verktygen du behöver för att vårda och ta hand om kläderna du redan äger.

Textil /

Så tar du hand om dina sidenplagg

Siden är ett material som behöver en hel del omvårdnad. Lär dig hur du tar hand om dina sidenplagg för att de ska hålla i år framöver.

Steaming /

Cirrus 3 Iron Steamer – en unik hybridsteamer

Vill du ha en mer naturlig look på dagen och en pressad look till kvällen? Cirrus 3 kombinerar de bästa egenskaperna hos både en steamer och ett strykjärn.

Textil /

7 steg till en rensad och organiserad garderob

Läs våra bästa tips på hur du rensar och organiserar garderoben. Följ sju enkla steg för att frigöra utrymme och utnyttja kläderna du redan äger.

Noppor & ludd /

4 sätt att fräscha till dina hemtextilier

Visste du att en steamer fungerar utmärkt på gardiner och dukar? Upptäck bra tips för hur du tar hand om hemtextilier och snyggar till ditt hem.

Steaming /

Vatten-guide: Förläng livslängden på din steamer

Vilket vatten du ska använda i din steamer beror på om vattnet är hårt eller mjukt. Läs allt du behöver veta och förläng snabbt livet på din klädsteamer.

Textil /

Så bygger du en perfekt kapselgarderob

Kapselgarderoben har dominerat modevärlden på sistone. Men vad är en kapselgarderob och hur skapar man en? Vi listar allt du behöver veta.

Tvätt /

Guide: Vad betyder tvättsymbolerna?

Här är din guide över de vanligaste symbolerna som hittas på en tvättrådsetikett och vad de betyder. Slipp tveka nästa gång du tar hand om tvätten.

Noppor & ludd / Steaming /

Så fräschar du upp garderoben inför våren

När vintern smälter bort och dagarna blir längre är det ett perfekt tillfälle att flytta dina vinterjackor ur vägen och ta fram dina vår- och sommarplagg.

Textil /

Varför vi behöver ta hand om våra kläder

Ett plaggs hela livscykel är skadlig för miljön, från att det produceras, till att det används, till att det slängs. Det är därför viktigt att ta hand om det vi har.

Laga & fixa /

Sälj kläder second hand – så gör du steg för steg

Tvätta, steama, ta bort noppor och bra beskrivningar. Det är några av våra bästa tips för hur du gör en lönsam affär när du säljer kläder second hand.

Steaming /

Ånga kläder – så här gör du

Klädångare, även kallat steamers gör strykningen lättare och håller skrynklorna borta. De hjälper även till att få bort unkna och otrevliga lukter. Ta hjälp av våra praktiska tips här.

Textil /

Linne – ett naturligt supermaterial

Linne är ett supermaterial som är naturligt antibakteriellt, smutsavvisande och dessutom miljövänligt att odla. Så tar du hand om dina linneplagg.

Noppor & ludd /

Textilingenjören listar: Allt du behöver veta om noppor

Vad är noppor? Varför blir kläder noppriga? Och är noppor ett tecken på dålig kvalitet? En textilingenjör svarar på vanliga frågor om noppor.

Textil /

8 myter och sanningar om hur du tvättar ull

Ull har ett oförtjänt dåligt rykte av att vara krångligt att tvätta. För att reda ut detta går vi här genom några av de vanligaste myterna om hur du tar hand om ullplagg.

Steaming /

6 saker att packa inför Fashion Week

Fashion week är här igen och New York, London, Milano och Paris är precis runt hörnet. Om du ska vara på plats i år är det dags att börja packa resväskan.

Textil /

5 enkla tips för att vårstäda hemtextilier

Vackra hemtextilier kan piffa upp vilket rum som helst, men det är viktigt att ta hand om dem så de håller sig rena och fräscha. Här är våra bästa tips.

Tvätt /

Tvättråd för klassiska vinterkläder

Lär dig hur du tvättar dina dunjackor, skaljackor, fleecetröjor och ylleplagg. Här är våra bästa tvättråd för klassiska vinterkläder.

Tvätt /

5 hållbara alternativ till att tvätta kläder

Hur ofta hamnar inte dina kläder i tvättkorgen efter bara en användning? Läs våra fem bästa tips för att fräscha till kläder utan att tvätta.

Tvätt /

Så handtvättar du bäst på sommaren

Dra nytta av sommaren och anamma en mer medveten och hållbar tvättrutin. Vi har samlat tvättråd som gör det mer hållbart att tvätta på sommaren.

Steaming /

Studie: Kan ångan från en steamer inaktivera virus?

Kan ånga inaktivera virus? Tillsammans med RISE (Research Institutes of Sweden) har vi djupdykt i frågan och tagit fram en ny forskningsstudie i ämnet.

Textil /

Myter och sanningar om att tvätta jeans

Jeans är ett typ av plagg helt olikt alla andra i vår garderob. Hur ofta ska man tvätta jeans? Vi listar de bästa tipsen för hur du sköter dina denimplagg.

Tvätt /

Så räddar du kläder som luktar surt

Sur lukt i kläder kan bero på fukt och mögel, eller att tvätten har fått ligga kvar för länge i tvättmaskinen. Så här får du bort den sura lukten.

Tvätt / Laga & fixa /

Har du krympt kläder i tvätten? Så här gör du

Har du råkat slänga in en tröja i tvättmaskinen på fel temperatur? Vi har listat våra bästa tips på hur du återfår storleken på ett plagg som krympt.

Rekommendation
Produkter
Artiklar