Fri frakt från 500kr
Leverans inom 1-3 dagar
30 dagars returrätt
Betala med Klarna
Sportkit
Sportkit
Sportkit

Sportkit

360 kr
Har du upptäckt att träningskläder och skor ibland börjar luktar lite skumt? Vi har lösningen! Just nu erbjuder vi ett träningskit som innehåller ett hightech-tvättmedel samt en bakteriedödande Clothing Mist, båda produkterna tar bort oönskade odörer. Drömkombo!

Vad är det för skillnad på Sports Wash och vanliga tvättmedel?

Till skillnad från vanliga tvättmedel är Sports Wash en hightech-lösning med en svårslagen förmåga att eliminera oönskade odörer. Den viktigaste ingrediensen är zinksalt, en stor molekyl med en rad olika inaktiva- och instabila syreatomer. En levande bakteriekultur som växer avger små molekyler och det är dessa vi upplever som illaluktande. De små odörmolekylerna reagerar med det inaktiva syret i zinksaltet och skapar större molekyler, som i sin tur stabiliseras och lätt sköljs ut med vattnet i tvättmaskinen.

Om du har problem med riktigt gamla och ingrodda lukter kan det vara värt att blötlägga plaggen med en skvätt Sports Wash innan de tvättas. Notera att tvättmedlet faktiskt eliminerar alla typer av odörer, som t.ex. från vintagekläder, ingrodda matfläckar, mögel, rök och läckande blöjor.

Fungerar Sports Wash bara för sportkläder?

Tvättmedlet är ett mycket effektivt sätt att bli av med oönskade lukter från bomull och syntetfibrer i synnerhet. Prova att använda Sports Wash när du tvättar lakan, träningskläder, sura t-shirts, jeans och allt annat som inte längre doftar fräscht.

Hur miljövänligt är Sports Wash?

Våra tvättmedel innehåller enbart naturliga ingredienser som dessutom är biologiskt nedbrytningsbara, och detta sker på bara ett par timmar. Vi använder certifierad palmolja som inte härstammar från regnskog. Alla våra tvättmedel tillverkas i östgötska Vadstena, i en fabrik som är certifierad som klimatneutral. Detta innebär att de kompenserar för alla sina utsläpp.

Vad är det för parfymer i Sports Wash?

Vi använder bara högkvalitativa doftsättare och mysk helt utan polycykliska aromatiska ämnen.

Hur i hela friden fungerar det här?

Sprayen använder sig av naturens eget rengöringssystem, mikrober. Mikrober står för den biologiska nedbrytningen av organiska material i naturen genom att skapa enzymer och andra substanser. Mikrober är en viktig del av vårt ekosystem och ett avgörande inslag för mänsklig hälsa. Enkelt uttryckt fungerar Clothing & Shoe mist så här: snälla bakterier i sprayen ”äter upp” de onda, de som orsakar dålig lukt.

Vad innehåller flaskan?

Vatten (förstås), bakteriekultur och parfym (vi använder bara högkvalitativa doftsättare utan polycykliska aromatiska ämnen). Det finstilta: <3% ickejoniska ytaktiva medel, metylisotiazolinon, bensisotiazolinon och n-octylisothiazolinone.

Hur förvaras en öppnad flaska?

En påbörjad mist håller sig fräsch och funktionell i minst 6 månader. Förvaring i rumstemperatur fungerar fint, men undvik direkt soljus.

Vad har Clothing & Shoe Mist för miljöpåverkan?

Den här produkten är biologiskt nedbrytbar (inom några timmar). Flaskan är tillverkad av återvunnen plast och bör sorteras som hårdplast.

Hur används misten på bästa sätt?

Sprayen är färdigblandad och redo att användas direkt i skor eller på textilier. Spraya direkt på målet, låt det verka och torka. Kör en vända till vid behov. För ännu bättre resultat, använd sprayen till nya skor och produkter redan innan de används.

Något annat att tänka på?

– Material känsliga för vätska, som till exempel läder, kan i vissa fall bli fläckiga av sprayen.
– För att uppnå ett så bra resultat som möjligt bör sprayen riktas direkt mod odörkällan, och inte rakt ut i luften likt parfym.

Du kanske också gillar

Cirrus No.2 Steamer – Svart Cirrus No.2 Steamer – Svart
Cirrus No.2 Steamer – Svart
1200 kr
Pilo Fabric Shaver – Svart Pilo Fabric Shaver – Svart
Pilo Fabric Shaver – Svart
400 kr
Tumble Dryer Balls Tumble Dryer Balls
Tumble Dryer Balls
250 kr
New
Color
Cumulus No.3 Home Steamer – Grå Cumulus No.3 Home Steamer – Grå
Cumulus No.3 Home Steamer – Grå
2500 kr
Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.