✓ Fri frakt från 500kr
✓ Leverans inom 1-3 dagar
✓ 30 dagars returrätt
✓ Betala med Klarna
Få 2 tvättmedel på köpet när du handlar en Cumulus No.3.
Köp nu
Tvättkit
Tvättkit
Tvättkit

Tvättkit

320 kr
Par i ess! Steamery Sport Wash är ett tvättmedel som neutraliserar dålig lukt. En frälsning för gamla träningskläder, lakan med mera, med mera. Vårt fintvättmedel Delicate Wash innehåller lanolin, som vårdar och skyddar fibrerna i dina känsligaste plagg. Som en dröm för ull, kaschmir, merino osv. osv.

Just nu erbjuder vi ett kombopris när du köper ett av varje tvättmedel (Sport Wash + Delicate Wash).

Vad är Lanolin och vad gör det optimalt för känsliga material?

Lanolin är en så kallad ullfettsyra. Den utvinns från fårull och har imponerande egenskaper. Med rätt koncentration (1%) återfuktar Lanolinet de ”levande” fibrerna i fina material som siden och kashmir och förebygger uttorkning. Lanolinet får även fibrerna att stå emot vatten och smuts bättre.

Hur miljövänligt är Delicate Wash?

Våra tvättmedel innehåller enbart naturliga ingredienser som dessutom är biologiskt nedbrytningsbara, och detta sker på bara ett par timmar. Vi använder certifierad palmolja som inte härstammar från regnskog. Alla våra tvättmedel tillverkas i östgötska Vadstena, i en fabrik som är certifierad som klimatneutral. Detta innebär att de kompenserar för alla sina utsläpp.

Varför är det viktigt att använda specialtvättmedel för känsliga material?

Vid tvätt av ull, siden och andra känsliga material är det viktigt att tvättmedlet är anpassat för just dessa; ett tvättmedel där de aktiva ingredienserna är en blandning av tensider och inte enzymer. Enzymer har egenskaper som bryter ner och löser upp proteinbasserad smuts som till exempel mat, svett och rester av makeup. Ull- och sidenplagg består dock enbart av proteiner, och tvättas dessa med enzymbaserade tvättmedel resulterar det i att kläderna blir förstörda redan efter ungefär två tvättar.

Vad är det för skillnad på Sports Wash och vanliga tvättmedel?

Till skillnad från vanliga tvättmedel är Sports Wash en hightech-lösning med en svårslagen förmåga att eliminera oönskade odörer. Den viktigaste ingrediensen är zinksalt, en stor molekyl med en rad olika inaktiva- och instabila syreatomer. En levande bakteriekultur som växer avger små molekyler och det är dessa vi upplever som illaluktande. De små odörmolekylerna reagerar med det inaktiva syret i zinksaltet och skapar större molekyler, som i sin tur stabiliseras och lätt sköljs ut med vattnet i tvättmaskinen.

Om du har problem med riktigt gamla och ingrodda lukter kan det vara värt att blötlägga plaggen med en skvätt Sports Wash innan de tvättas. Notera att tvättmedlet faktiskt eliminerar alla typer av odörer, som t.ex. från vintagekläder, ingrodda matfläckar, mögel, rök och läckande blöjor.

Fungerar Sports Wash bara för sportkläder?

Tvättmedlet är ett mycket effektivt sätt att bli av med oönskade lukter från bomull och syntetfibrer i synnerhet. Prova att använda Sports Wash när du tvättar lakan, träningskläder, sura t-shirts, jeans och allt annat som inte längre doftar fräscht.

Hur miljövänligt är Sports Wash?

Våra tvättmedel innehåller enbart naturliga ingredienser som dessutom är biologiskt nedbrytningsbara, och detta sker på bara ett par timmar. Vi använder certifierad palmolja som inte härstammar från regnskog. Alla våra tvättmedel tillverkas i östgötska Vadstena, i en fabrik som är certifierad som klimatneutral. Detta innebär att de kompenserar för alla sina utsläpp.

Vad är det för parfymer i Sports Wash?

Vi använder bara högkvalitativa doftsättare och mysk helt utan polycykliska aromatiska ämnen.

Du kanske också gillar

Pilo Fabric Shaver – Grå Pilo Fabric Shaver – Grå

Pilo Fabric Shaver – Grå

400 kr
Tumble Dryer Balls Tumble Dryer Balls

Tumble Dryer Balls

250 kr
Cirrus No.1 Steamer – Svart Cirrus No.1 Steamer – Svart

Cirrus No.1 Steamer – Svart

800 kr
Cumulus No.3 Home Steamer – Svart Cumulus No.3 Home Steamer – Svart

Cumulus No.3 Home Steamer – Svart

2500 kr
Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.