Fri frakt över 650 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

Steama & Stryka

Steamers och strykjärn är två verktyg som kan släta ut skrynkliga textilier, men steaming är en skonsammare metod som även hjälper till att förlänga livslängden på dina plagg.

Steamer
Att steama dina kläder fyller flera funktioner, eftersom den varma ångan inte bara tar bort skrynklor utan också bekämpar dåliga lukter och bakterier. Eftersom du inte behöver tvätta dina kläder lika ofta när du använder en steamer, sliter du inte lika mycket på dina plagg, speciellt när du tar hand om ömtåliga textilier som siden, sammet och kashmir. En steamer är dessutom ett smart verktyg att använda när du reser för att snabbt fräscha till dina kläder på resande fot.

Så använder du en steamer
Strykjärn
Ett strykjärn är ett traditionellt verktyg för att ta bort rynkor och veck från tyger. För ett skrynkelfritt resultat, använd en sprayflaska med vatten för att skapa ånga eller använd ett ångstrykjärn med inbyggd ångfunktion. Den största nackdelen med att använda ett strykjärn är att det pressar ner textilfibrerna och gör dem platta. Var försiktig när du stryker ömtåliga material, eftersom den varma ytan kan lämna brännmärken. Om du ändå vill skapa pressade detaljer är vår hybridsteamer ett skonsammare alternativ.
Ta bort skrynklor
Strykning och steaming är två effektiva metoder för att göra dina kläder skrynkelfria. Steaming är dock det mest skonsamma alternativet, eftersom den varma ångan lyfter textilfibrerna och får dem att svälla istället för att trycka ner dem så att de återfår sin naturliga form. Att steama är också ett tryggt sätt att ta bort skrynklor från ömtåliga tyger som siden och plagg som inte kan strykas på grund av sin form eller struktur, som exempelvis draperade, plisserade eller broderade plagg med paljetter.
Ta bort dålig lukt
Tvärtemot vad många tror behöver du inte alltid tvätta dina kläder för att bli av med ofräscha dofter. De flesta odörer kan minskas eller till och med tas bort genom att vädra ut dina textilier utomhus. Ett annat alternativ är att använda en steamer, eftersom den heta ångan dödar bakterier. Du kan även använda en textilspray för att få dina kläder att dofta fräscht igen. Om ingen av dessa metoder fungerar, blötlägg dina kläder med vårt sporttvättmedel en stund innan du tvättar som vanligt.
Rekommendation
Produkter
Artiklar