Fri frakt över 650 kr Försenad leverans på grund av lagerflytt 30 dagars returrätt

Noppor & Ludd

Noppor är en vanlig orsak till att kläder slängs eller reklameras. Men att textilier blir noppriga är helt naturligt och inte nödvändigtvis en indikator på dålig kvalitet.

Vad är noppor?
Noppor är överflödiga fibrer som vandrar upp till ytan av vissa textilier. De dyker vanligtvis upp där det förekommer nötning på tyget, som på armstödet av en soffa eller ärmen av en yllerock. Det är en helt naturlig process som oundvikligen kommer att drabba även exklusiva tyger som kashmir och behöver inte vara en indikator på dålig kvalitet och inte heller en anledning att kassera eller reklamera ett plagg.

Mer om noppor
Ta bort noppor
Det finns flera sätt att snygga till dina noppriga kläder och hemtextilier. Den mest effektiva och skonsamma metoden är att använda en noppborttagare med vassa rakblad som rakar bort överflödiga fibrer. Några snabba svep med en noppborttagare kan förvandla dina gamla tröjor och få dem att se helt nya ut igen även efter flera års användning. Denna metod fungerar på nästan alla typer av textilier som blir noppriga, men vi rekommenderar att vara extra försiktig med ömtåliga tyger och stickade plagg.

Så använder du en noppborttagare
Ta bort ludd
Till skillnad från noppor sitter ludd löst på tygets yta och kräver ingen noppborttagare. Använd en klädborste för att ta bort ludd och ytlig smuts från jeans, jackor, möbelklädsel eller andra tjocka tyger. För att ta bort ludd och hår från ömtåligare material är vår återanvändbara klädroller ett utmärkt alternativ till engångstejprullar. Tejp kan vara bra för att fånga upp ludd och djurhår, men tejpen brukar lämna spår av lim och göra så att dina textilier drar till sig mer ludd och hår.

Mer om att ta bort ludd
Rekommendation
Produkter
Artiklar