Fri frakt över 400kr Leverans inom 1-3 dagar 30 dagars fri returrätt

Clothing Mist – så blir du av med dålig lukt i textilier

Vad gör man när ens kläder börjar lukta lite skumt? Finns det rentav något sätt att förebygga dålig lukt? I den här artikeln ska vi försöka nysta lite i lukter, sura textilier och odörer av olika slag – och vi tror faktiskt att vi kommer att kunna presentera en lösning.

Dåtid kontra nutid

Odör är ett annat ord för illaluktande. Folk har förstås varierande syn på vad som anses som stinkande, och olika uppfattning om vilken typ av lukter som påminner om trevliga minnen och tvärtom. De flesta är dock överens om att kläder som till exempel luktar svett, stekos eller surt oftast inte är jättehärliga.

Det har länge funnits en uppsjö av så kallade husmorsknep för att neutralisera dålig lukt. Ättika, bikarbonat, vädring och att lägga textilier i frysen är exempel på hur man försökt lösa problemen tidigare. Inga av dessa trix är helt värdelösa, men resultatet varierar rejält beroende på material och vilken odör det rör sig om. Så, till saken… det finns en lösning som vinner över husmorsknepen alla dagar i veckan: klädmisten, eller som vi kallar den Clothing & Shoe Mist.

Häng upp ett plagg på en galge, spreja lite Clothing & Shoe Mist direkt på tyget, och TA-DA – du är good to go! Du kan också spreja dina skor invändigt vid behov, eller i förebyggande syfte. Skorna blir fräschare på nolltid.

Hur i hela friden fungerar det här då?

Sprayen använder sig av naturens eget rengöringssystem, mikrober. Mikrober står för den biologiska nedbrytningen av organiska material i naturen genom att skapa enzymer och andra substanser. Mikrober är en viktig del av vårt ekosystem och ett avgörande inslag för mänsklig hälsa. Enkelt uttryckt fungerar Clothing & Shoe mist så här: snälla bakterier i misten ”äter upp” de onda, de som orsakar dålig lukt, och då slutar plaggen att lukta.

Vad innehåller flaskan?

Vatten, bakteriekultur och parfym (vi använder bara högkvalitativa doftsättare utan polycykliska aromatiska ämnen). Det finstilta: <3% ickejoniska ytaktiva medel, metylisotiazolinon, bensisotiazolinon och n-octylisothiazolinone.

Vad har Clothing & Shoe Mist för miljöpåverkan?

Den här produkten är biologiskt nedbrytbar (inom några timmar). Flaskan är tillverkad av återvunnen plast och sorteras som hårdplast. Produkten bidrar även till att du kommer att tvätta dina kläder mindre ofta, vilket i sin tur leder till att dina plagg håller längre.

Vilka plagg och textilier lämpar sig för Clothing & Shoe Mist?

Misten fräschar upp material som möbeltyger, bomulls- och linneplagg, stickat, jeans, sportkläder, kavajer, jackor, rockar och kappor, skor och väskor med mera. Med andra ord… var inte rädd för att använda den! Den enda brasklappen är egentligen läder, eller utsidan av skinn- och läderprodukter. Material känsliga för vätska, som till exempel läder, kan i vissa fall bli fläckiga av sprejen. Men att spreja insidan av exempelvis ett par skinnskor är något vi verkligen rekommenderar. Prova!

Det sura träningslinnet – en sann historia

På ett mer personligt plan. Jag var nyligen med om en revolutionerande odörupplevelse. Efter ett träningspass hade jag råkat glömma att plocka ur och hänga upp mitt favoritlinne från ryggsäcken. Det fick åka med i en vanlig 40-graders maskintvätt, och först trodde jag att allt var lugnt. Men till min stora förtret, när jag bar linnet igen och började svettas – ja, det kan hända den bästa – dök den där sura och rätt äckliga lukten upp igen.

Vad skulle jag nu ta mig till? Jag var inte alls sugen på att pensionera mitt finaste linne. Så jag bestämde mig för att blötlägga linnet med en skvätt flytande tvättmedel över natten och sen tvätta det igen. Det fungerade nästan. Det var i alla fall vad jag trodde … Vid nästa träningspass var jag extra observant och sökte nästan efter lukten som en privatdetektiv. Den var kvar! Argghhhh!!!

ETT sista räddningsalternativ kvar. Misten! Den där klädmisten som kollegorna på kontoret talat sig så varma för ett tag. Jag hängde upp mitt kära linne på en galge och gick bananas. Sprejade både ut- och insidan. Sen lät jag linnet hänga i ett öppet fönster och skapade tillochmed korsdrag genom att öppna ett fönster på andra sidan av lägenheten. Dö odör, DÖ!

… och JAAA! Det funkade! Det gjorde verkligen det. Den sura lukten var äntligen borta på riktigt. Skam den som ger sig. PS. Spray it – Don’t say it. DS.

Läs också

Keep reading

Steamery AB använder kakor och liknande lagringstekniker för att ge dig anpassat innehåll och en bättre upplevelse av vår webbplats. Datainsamlingen möjliggör även att vi kan anpassa vår annonsering. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.
Ok