Worldwide Shipping - Fria returer

Fintvättmedel

$ 18
 • Fri frakt från $60
 • Leverans inom 1-3 dagar
 • 30 dagars returrätt
 • Tillverkad i Sverige
Det här högeffektiva Delicate-tvättmedlet är speciellt framtaget för känsliga material som till exempel ull och siden. Det innehåller inga enzymer och är förstärkt med lanolinolja som vårdar och skyddar fibrerna i känsliga tyger, samtidigt som det gör dem mjukare och bevarar plaggens lyster.

Mer information

Så funkar produkten

Vid tvätt av ull, siden och andra känsliga material behövs ett specialanpassat tvättmedel där den aktiva ingrediensen består av ytaktiva ämnen, istället för enzymer. Enzymernas uppgift är att bryta ner smuts från naturligt protein (matfläckar, svett, smink med mera). Ull och siden är naturmaterial som i sig består av just protein, och vid användning av ett enzymbaserat tvättmedel bryts alltså fibrerna i plaggen ner efter bara några få tvättar.

Egenskaper

 • Vårdar och skyddar känsliga material som ull och siden
 • Idealiskt för både maskin- och handtvätt
 • Doft av ros & mysk
 • Effektivt från 30°C

 • 750ml
 • Innehåller inga färgämnen, zeoliter eller fosfater
 • Högkoncentrerat (12–19 maskiner)
 • Biologiskt nedbrytningsbart inom några timmar
 • Tillverkat i en klimatkompenserande fabrik i Vadstena

Ingredienser

>10% Vatten, >10% Alkohol, C10-C18 Etoxilerade, 1-10% PPG-4 Laureth-5, 1-10% Natriumklorid, 1-10% Natriumlauretsulfat, 1-10% Glycerin, 0,1-1% Parfym, 0,1-1% Lanolin, 0,1-1% Dipropylenglykol, <0,1 Benzisothiazolinone, <0,1% Albizia Julibrissin Blomsterextrakt.

Varför är det viktigt att använda specialtvättmedel för känsliga material?

Vid tvätt av ull, siden och andra känsliga material är det viktigt att tvättmedlet är anpassat för just dessa; ett tvättmedel där de aktiva ingredienserna är en blandning av tensider och inte enzymer. Enzymer har egenskaper som bryter ner och löser upp proteinbasserad smuts som till exempel mat, svett och rester av makeup. Ull- och sidenplagg består dock enbart av proteiner, och tvättas dessa med enzymbaserade tvättmedel resulterar det i att kläderna blir förstörda redan efter ungefär två tvättar.

Hur miljövänligt är Delicate Wash?

Våra tvättmedel innehåller enbart naturliga ingredienser som dessutom är biologiskt nedbrytningsbara, och detta sker på bara ett par timmar. Vi använder certifierad palmolja som inte härstammar från regnskog. Alla våra tvättmedel tillverkas i östgötska Vadstena, i en fabrik som är certifierad som klimatneutral. Detta innebär att de kompenserar för alla sina utsläpp.

Vad är Lanolin och vad gör det optimalt för känsliga material?

Lanolin är en så kallad ullfettsyra. Den utvinns från fårull och har imponerande egenskaper. Med rätt koncentration (1%) återfuktar Lanolinet de ”levande” fibrerna i fina material som siden och kashmir och förebygger uttorkning. Lanolinet får även fibrerna att stå emot vatten och smuts bättre.

Du kanske också gillar

Cirrus No.2 Handsteamer – Rosa Cirrus No.2 Handsteamer – Rosa
Cirrus No.2 Handsteamer – Rosa
$ 112
Space Saving Hanger Space Saving Hanger
Space Saving Hanger
$ 24
Sporttvättmedel Sporttvättmedel
Sporttvättmedel
$ 18
Tumble Dryer Balls Tumble Dryer Balls
Tumble Dryer Balls
$ 24
Cumulus No.3 Home Steamer – Grå Cumulus No.3 Home Steamer – Grå
[no available option to select]
Cumulus No.3 Home Steamer – Grå
$ 232

Relaterade artiklarTvätta rätt: allt du behöver veta om tvätt och lite till

Läs mer


8 myter om hur du tvättar ull

Läs mer


Kashmir crash-course

Läs mer
Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.