Fri frakt över 650 kr Försenad leverans på grund av lagerflytt 30 dagars returrätt

Handsteamer eller stående steamer: Vad är skillnaden?

Har du svårt att bestämma vilken typ av steamer du ska köpa? I den här artikeln listar vi skillnaderna mellan en handhållen steamer och en stående steamer.

Vi får ofta frågan vad skillnaden är mellan en handsteamer och en stående steamer. Svaret är inte så komplicerat som man kan tro. I den bästa av världar äger du både en handsteamer och en stående steamer eftersom de uppfyller olika behov och användningsområden. Men ska du bara välja en har vi listat de främsta skillnaderna här.


När du ska välja en handsteamer

En handsteamer är en nätt och liten steamer som du håller i handen när du steamar. Den tar bort skrynklor lika effektivt som en stående steamer, men är designad med bärbarhet i åtanke och är därför lätt att ta med på resor. På grund av sin nätta design har de mindre vattenbehållare och kan bara steama några plagg åt gången. Handhållna steamers brukar vara utrustade med en knapp så att du kan styra mängden ånga som kommer ut.

Steamery erbjuder tre olika handsteamers: Cirrus 1 Handheld Steamer, Cirrus 2 Handheld Steamer och Cirrus 3 Iron Steamer. Alla tre är perfekta för dig som bara brukar steama några plagg åt gången och som vill kunna resa med din steamer.


Välj en handsteamer om:

  • Du vill steama outfits på resan
  • Du bara behöver steama några plagg i taget
  • Du bor litet och behöver spara plats
  • Du vill steama textilier i hemmet som kuddar och gardiner


När du ska välja en stående steamer

Om du har en garderob full av steamvänliga plagg som klänningar, blusar och skjortor är det troligen en stående steamer du vill ha. En stående steamer, även kallad vertikal steamer, har en större vattenbehållare. Ångan kommer hela tiden, till skillnad från en handsteamer där du behöver trycka på knappen. Den största fördelen med en stående steamer är att du kan steama många plagg åt gången utan att behöva pausa för att fylla på med vatten

Steamerys Cumulus Home Steamer är ett utmärkt tillskott till din walk-in closet och Stratus Professional Steamer är utvecklad för proffs inom modebranschen. Våra stående steamers har två ånglägen som är anpassade för olika textilier; mindre ånga för ömtåliga material som silke och mer ånga för tjockare material som exempelvis jeans. Nackdelarna med en stående steamer är att den tar mer plats och är svår att ta med på resan.


Välj en stående steamer om:

  • Du har en stor garderob
  • Du vill steama mycket eller ofta
  • Du har plats för en steamer som står på golvet
  • Du inte behöver ta med din steamer när du reser

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar