Worldwide Shipping - Fria returer

Handsteamer eller stående steamer – hur väljer jag?

I den här artikeln reder vi ut och listar de stora skillnaderna mellan en handsteamer och en stående steamer.
En av de vanligaste frågorna vi får när det kommer till steamers är: “Vad är skillnaden mellan en stående steamer och handsteamer – och vilken modell ska jag välja?”. Svaret är inte så komplicerat som man kan tro. I den bästa av världar äger du både en handsteamer och en stående steamer då de uppfyller olika behov och användningsområden. Men har man inte den möjligheten så finns det några enkla riktlinjer.

När du ska välja en handsteamer

En handsteamer är precis som det låter, en mindre steamer som du håller i din hand när du steamar. Vi på Steamery erbjuder två olika modeller, Cirrus No.1och Cirrus No.2. De reducerar skrynklor lika bra som större modeller men är inte lika effektiva på tjockare tyger som exempelvis jeans. I gengäld är de lätta att bära med sig på resor och tar ingen plats i hemmet. När du steamar med en av våra handsteamers behöver du trycka på knappen för att släppa ut ångan. Vattentanken rymmer vatten för ungefär fyra plagg. Steamar du många plagg åt gången är det mer praktiskt med en stående steamer.

Välj en handsteamer om:

  • Du vill steama outfits på resan
  • Du bor litet och behöver spara plats
  • Du vill steama textilier i hemmet som kuddar och gardiner

När du ska välja en stående steamer

Om du har garderoben full med steamvänliga plagg som klänningar, blusar eller skjortor är det troligen en stående steamer Cumulus No.3 du vill ha. Den stående steamern har två lägen, vilket innebär att du kan välja mellan lite och normalt med ånga. Mindre ånga är till för känsliga material som siden eller viskos, medan det högre läget är tänkt för tjockare material. Ångan kommer hela tiden, till skillnad från en handsteamer där du behöver trycka på knappen. Väldigt praktiskt när du steamar många plagg åt gången. Stående Cumulus No.3 har även en större vattentank som räcker upp till 1 timme. Nackdelen med en stående steamer är att den är inte går att ta med på resan. Den är heller inte lika praktisk om du vill steama kuddar eller gardiner, då är det mycket lättare att komma åt med en handsteamer.

Välj en stående steamer om:

  • Om du har en stor garderob
  • Vill steama mycket eller ofta
  • Du har plats för en steamer som står på golvet
  • Inte behöver en steamer att ta med på resa
Notera att vår professionella steamer Stratus främst är utvecklad för butiker, så den går vi inte igenom i denna artikel. Läs mer om vår Stratus-modell här.

Relaterade produkter

Cirrus No.2 Handsteamer – Grå Cirrus No.2 Handsteamer – Grå
Cirrus No.2 Handsteamer – Grå
$ 112
Bestseller
Steamvatten Steamvatten
Steamvatten
$ 8
Cumulus No.3 Home Steamer – Grå Cumulus No.3 Home Steamer – Grå
[no available option to select]
Cumulus No.3 Home Steamer – Grå
$ 232
Stratus No.2 – Tote Bag Stratus No.2 – Tote Bag
Stratus No.2 – Tote Bag
$ 28

Läs också


Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter, erbjudanden och låt dig inspireras av våra klädvårdstips.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.