Fri frakt över 400kr Leverans inom 1-3 dagar 30 dagars fri returrätt

Handsteamer eller stående steamer – hur väljer jag?

I den här artikeln reder vi ut och listar de stora skillnaderna mellan en handsteamer och en stående steamer.
En av de vanligaste frågorna vi får när det kommer till steamers är: “Vad är skillnaden mellan en stående steamer och handsteamer – och vilken modell ska jag välja?”. Svaret är inte så komplicerat som man kan tro. I den bästa av världar äger du både en handsteamer och en stående steamer då de uppfyller olika behov och användningsområden. Men har man inte den möjligheten så finns det några enkla riktlinjer.

När du ska välja en handsteamer

En handsteamer är precis som det låter, en mindre steamer som du håller i din hand när du steamar. Vi på Steamery erbjuder två olika modeller, Cirrus No.1och Cirrus No.2. De reducerar skrynklor lika bra som större modeller men är inte lika effektiva på tjockare tyger som exempelvis jeans. I gengäld är de lätta att bära med sig på resor och tar ingen plats i hemmet. När du steamar med en av våra handsteamers behöver du trycka på knappen för att släppa ut ångan. Vattentanken rymmer vatten för ungefär fyra plagg. Steamar du många plagg åt gången är det mer praktiskt med en stående steamer.

Välj en handsteamer om:

  • Du vill steama outfits på resan
  • Du bor litet och behöver spara plats
  • Du vill steama textilier i hemmet som kuddar och gardiner

När du ska välja en stående steamer

Om du har garderoben full med steamvänliga plagg som klänningar, blusar eller skjortor är det troligen en stående steamer Cumulus No.3 du vill ha. Den stående steamern har två lägen, vilket innebär att du kan välja mellan lite och normalt med ånga. Mindre ånga är till för känsliga material som siden eller viskos, medan det högre läget är tänkt för tjockare material. Ångan kommer hela tiden, till skillnad från en handsteamer där du behöver trycka på knappen. Väldigt praktiskt när du steamar många plagg åt gången. Stående Cumulus No.3 har även en större vattentank som räcker upp till 1 timme. Nackdelen med en stående steamer är att den är inte går att ta med på resan. Den är heller inte lika praktisk om du vill steama kuddar eller gardiner, då är det mycket lättare att komma åt med en handsteamer.

Välj en stående steamer om:

  • Om du har en stor garderob
  • Vill steama mycket eller ofta
  • Du har plats för en steamer som står på golvet
  • Inte behöver en steamer att ta med på resa
Notera att vår professionella steamer Stratus främst är utvecklad för butiker, så den går vi inte igenom i denna artikel. Läs mer om vår Stratus-modell här.

Läs också

Keep reading

Steamery AB använder kakor och liknande lagringstekniker för att ge dig anpassat innehåll och en bättre upplevelse av vår webbplats. Datainsamlingen möjliggör även att vi kan anpassa vår annonsering. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.
Ok