Fri frakt över 650 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

Så väljer du mellan Pilo 1 och Pilo 2

Intresserad av att köpa en noppborttagare? Läs vår jämförelse mellan Pilo 1 Fabric Shaver och Pilo 2 Fabric Shaver för att ta reda på vilken noppborttagare som passar bäst för dig.


Vad är en noppborttagare?

Noppborttagare, noppmaskin eller avnoppare – kärt barn har många namn! Detta skonsamma men ändå kraftfulla verktyg är ett enkelt och smidigt sätt att förbättra utseendet på gamla textilier genom att raka bort noppor. Steamerys Pilo 1 Fabric Shaver och Pilo 2 Fabric Shaver är bland de mest effektiva noppborttagarna på marknaden idag. De fungerar bra på alla möjliga tyger och går utmärkt att använda på plagg såväl som hemtextilier och möbler.


Prestanda

Pilo 1 och Pilo 2 är utrustade med vassa rakblad och en kraftfull motor som levererar ett imponerande resultat. Båda modellerna rakar snabbt och smidigt bort ludd och noppor och får dina gamla textilier att se som nya ut igen. Pilo 2 har dock förbättrats på flera områden jämfört med Pilo 1. Den har till exempel tre extra rakblad och ett större munstycke, vilket gör det lättare att avnoppa en större yta på kortare tid.


Laddning

Båda Pilo-modellerna laddas med en USB-laddare, men Pilo 1 har en Micro USB-kontakt medan Pilo 2 har uppgraderats med en modernare USB-C-kontakt. Laddningstiden har också förbättrats avsevärt på den nyare modellen. Pilo 2 laddar nämligen dubbelt så snabbt som Pilo 1 och kan användas dubbelt så länge innan den behöver laddas igen. Pilo 2 kan även användas medan den laddas.Behållare

Storleken på behållaren som samlar ludd från de rakade textilierna är också relevant för noppborttagarens prestanda. Pilo 2 har utrustats med en större behållare som inte behöver tömmas lika ofta. Motorn börjar sakta ner när för mycket ludd hindrar bladen, vilket kan hända snabbt när du rakar större plagg. Den stora behållaren kan verkligen vara ett stort plus om du vill slippa besväret med att tömma din noppborttagare ofta.


Design

Det finns också några uppenbara skillnader i utseende och design på dessa två noppborttagare. Pilo 2 har en unik, geometrisk silhuett som gör att den kan stå upp i två positioner. Noppborttagaren designades noggrant på detta sätt för att passa in som ett konstverk på hyllan som bidrar till rummets estetik. Pilo 1 kan inte stå själv på samma sätt och förvaras bäst i en byrålåda så att den inte rullar av hyllan.


Specifikationer

För att ge en tydligare översikt har vi sammanställt en jämförelse av båda modellerna och deras specifikationer:

  Pilo 1
  Fabric Shaver
  Pilo 2
  Fabric Shaver
  Användningstid   50 minuter   2 timmar
  Laddningstid   5 timmar   2,5 timmar
  Antal rakblad   3   6
  Garanti   1 år   1 år
  Vikt   170 g   152 g
  Dimensioner   83 x 83 x 92 mm   67 x 67 x 93 mm
  Effekt   5W   5W
  Laddare   USB/Micro USB   USB/USB-C
  Rengöringsborste   Ja   Ja
  Använd under laddning   Nej   JaAtt välja rätt noppborttagare

Båda modellerna tar snabbt och effektivt bort ludd och noppor från dina textilier. Som den här jämförelsen visar har Pilo 2 uppgraderats på många sätt, men med detta sagt levererar även Pilo 1 ett tillfredställande resultat som får dina gamla textilier att se som nya ut igen. Så länge du har tålamod nog att tömma behållaren några extra gånger är Pilo 1 fortfarande ett utmärkt val.

Poängen med en noppborttagare är att förlänga livslängden på dina textilier. Alldeles för ofta slängs tröjor och andra textilier bort bara för att de har blivit noppriga. Att använda en noppborttagare är ett snabbt, smidigt och enkelt sätt att förbättra utseendet på gamla plagg eller hemtextilier så att de kan användas i många år framöver.

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar