Hur man förstorar en krympt ulltröja Vi har alla varit där både en eller två gånger.

Nästan alla har väl någon gång råkat slänga in en ulltröja i tvättmaskinen på fel temperatur? Detta behöver dock inte betyda slutet för tröjan. Vi har listat våra bästa tips på hur du förstorar och återfår storleken på ett ullplagg som krympt.

Blötlägg!

Låt tröjan ligga i blöt i kallt vatten och babyschampo i 12–24 timmar. Skölj sedan igenom plagget noggrant och låt det plantorka. Sträck försiktigt ut tröjan och fibrerna i alla riktningar. Upprepa detta då och då under torktiden.

Steama!

En steamer kan göra all skillnad i världen för att hjälpa till att återfå form och storlek på en ulltröja som krympt. Häng tröjan på en stadig galge och arbeta successivt igenom hela plagget med steamern samtidigt som du sträcker och drar ut plagget jämnt i alla riktningar.  

Proceduren är härmed avklarad. Förhoppningsvis kan dessa tips rädda din ulltröja och du kan använda plagget i flera år framöver.
Odor Control Laundry Detergent Odor Control Laundry Detergent
Odor Control Laundry Detergent
$ 22
Tumble Dryer Balls Tumble Dryer Balls
Tumble Dryer Balls
$ 30
Space Saving Hanger Space Saving Hanger
Space Saving Hanger
$ 30
Handsteamer Cirrus No.2 – Blå Handsteamer Cirrus No.2 – Blå
Handsteamer Cirrus No.2 – Blå
$ 140
Cumulus No.3 Home Steamer – Svart Cumulus No.3 Home Steamer – Svart
Cumulus No.3 Home Steamer – Svart
$ 290
Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.