Worldwide Shipping - Fria returer

Hur man förstorar en krympt ulltröja


Vi har alla varit där både en eller två gånger.

Nästan alla har väl någon gång råkat slänga in en ulltröja i tvättmaskinen på fel temperatur? Detta behöver dock inte betyda slutet för tröjan. Vi har listat våra bästa tips på hur du förstorar och återfår storleken på ett ullplagg som krympt.

Blötlägg!

Låt tröjan ligga i blöt i kallt vatten och babyschampo i 12–24 timmar. Skölj sedan igenom plagget noggrant och låt det plantorka. Sträck försiktigt ut tröjan och fibrerna i alla riktningar. Upprepa detta då och då under torktiden.

Steama!

En steamer kan göra all skillnad i världen för att hjälpa till att återfå form och storlek på en ulltröja som krympt. Häng tröjan på en stadig galge och arbeta successivt igenom hela plagget med steamern samtidigt som du sträcker och drar ut plagget jämnt i alla riktningar.  

Proceduren är härmed avklarad. Förhoppningsvis kan dessa tips rädda din ulltröja och du kan använda plagget i flera år framöver.

Relaterade produkter

Sporttvättmedel Sporttvättmedel
Sporttvättmedel
$ 18
Tumble Dryer Balls Tumble Dryer Balls
Tumble Dryer Balls
$ 24
Space Saving Hanger Space Saving Hanger
Space Saving Hanger
$ 24
Cirrus No.2 Handsteamer – Blå Cirrus No.2 Handsteamer – Blå
Cirrus No.2 Handsteamer – Blå
$ 112

Läs också


Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter, erbjudanden och låt dig inspireras av våra klädvårdstips.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.