Worldwide Shipping Leverans inom 1-3 dagar 30 dagars fri returrätt
Tvätt /

Kläder som luktar surt

Sur lukt i kläder kan bero på flera saker. Fukt och mögel, att din tvättmaskin har beläggningar eller så har du råkat låta tvätten ligga kvar för länge i tvättmaskinen. Det finns dock flera sätt att bli av med unken och sur lukt. Även om sur lukt kan vara väldigt stark, är det relativt enkelt att åtgärda problemet. Kör tomtvättar med ättika i tvättmaskinen, låt tvätten torka i rum med bra luftgenomströmning.

Undvik sura lukter efter tvätt

Ofta luktar kläder surt just efter att de tvättats. Det kan bero på att de inte hängs upp på rätt sätt och att små veck gör att mikrober får fäste och sprider unken doft. Eller att tvätten hängts i ett rum med dålig luftgenomströmning eller har dålig luft i sig. Hängtorka dina kläder ordentligt och använd bra, skonsamma tvättmedel.

Rengör tvättmaskinen

Flera delar i tvättmaskinen kan med tiden få smutsbeläggningar som kan orsaka sur lukt. Det kan vara trumman, doseringsfack eller avloppsfiltret som behöver rensas eller rengöras.
  • Rensa smuts från avloppsfiltret
  • Kör en tom maskin på hög värme, gärna med lite ättika i. Gör detta utan att använda tvättmedel – framför allt inte tvättmedel med blekmedel, då det kan ge en giftig reaktion
  • Dosera rätt, överblivet tvättmedel skapar bakterier när det ligger kvar

Blötlägg plaggen i ättika

Ett tips är att blötlägga dina kläder som luktar surt i ättika. Fyll en balja med 10 liter vatten och häll i 3 dl ättika. Lägg i kläderna och låt ligga i 20 minuter. Tvätta dem igen i maskinen och tänk på att sedan hänga kläderna rätt så de får torka snabbt.

Spraya bort lukten med Steamerys klädmist

Det finns många knep för att göra sura kläder luktfria igen, men ofta kräver de att du tvättar kläderna, även om de i övrigt är rena. För att slippa tvätta mer än nödvändigt kan du istället använda vår kläd- och skomist som neutraliserar sura dofter, tar bort mikrober som är orsaken bakom lukten och ger tillbaka kläderna sin fräschör.

Gör så här:
  • Häng upp det torra plagget på en galge
  • Spraya på klädmisten med några centimeters avstånd
  • Vädra plagget utomhus i skydd från fukt, eller i korsdrag inomhus
Om du följer dessa tips så kommer du troligtvis slippa sura kläder framöver.

Relaterade produkter

Space Saving Hanger Space Saving Hanger
Space Saving Hanger
$ 24
Tumble Dryer Balls Tumble Dryer Balls
Tumble Dryer Balls
$ 24
Fintvättmedel Fintvättmedel
Fintvättmedel
$ 18
Sporttvättmedel Sporttvättmedel
Sporttvättmedel
$ 18

Keep reading


Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter, erbjudanden och låt dig inspireras av våra klädvårdstips.

Steamery AB använder kakor och liknande lagringstekniker för att ge dig anpassat innehåll och en bättre upplevelse av vår webbplats. Datainsamlingen möjliggör även att vi kan anpassa vår annonsering. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.
Ok