Köpvillkor

Allmän Information

Dessa allmänna villkor ("Villkoren") gäller när du som konsument ("du") gör en beställning via www.steamery.se ("Webbplatsen"). De gäller även om du köpt något i vår konceptbutik på Sankt Paulsgatan 22B, 118 48 Stockholm, Sweden eller på ett Steamery popup-event. Dessa användarvillkor ("användarvillkoren") utgör ett avtal mellan dig och Steamery AB, svenskt företagsregistreringsnummer 556926-1166, Sankt Paulsgatan 22B, 118 48 Stockholm, Sweden

Order

Genom användning av, samt beställning från, webbplatsen godkänner du villkoren. Du som kund ansvarar för att ha läst igenom och förstått villkoren när du använder webbplatsen. Du kan vid vilket tillfälle som helst ta bort produkter från din varukorg.

Bekräftelse

Så fort Steamery har mottagit din order kommer en elektronisk bekräftelse skickas till din e-postadress som bekräftelse på köpet.

Det är viktigt att du fyller i korrekt e-postadress när du lägger en order. Vi rekommenderar att du sparar detta mail då orderbekräftelsen (kvittot) även fungerar som bevis på köpet. Steamery reserverar sig från avvikelse i slutleverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din order. Du kan göra din beställning på Webbplatsen dygnet runt, varorna plockas normalt sett nästkommande arbetsdag.

Betalning, Priser & Avgifter

Våra priser presenteras i antingen SEK, NOK, DKK, EUR, USD, GBP eller CHF.

Priserna som visas på produkterna är det totala priset (exklusive eventuella importskatter och tullavgifter).

Steamery samarbetar med Klarna AB (org.nr. 556737- 0431) där Klarna AB tillhandahåller flera betallösningar via klarna Checkout. Klarna AB:s tillhandahållande innefattar kortbetalning, faktura, kontofaktura, delbetalning, Klarna Direkt, samt betalning genom internetbank via Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB. När du godkänner Steamerys köpvillkor och betalar med Klarna Checkout, godkänner du även Klarna AB:s villkor.

Skatter

Alla priser på webbplatsen är inklusive moms i enlighet med gällande lagstiftning.

Vänligen notera att i de fall en order skickas till en adress utanför EU kan du som kund bli skyldig att betala för eventuella importskatter och tullavgifter. Steamery har ingen kontroll över dessa avgifter då de skiljer sig åt från land till land och därför ej kan förutses. Steamery råder dig att ta kontakt med det lokala tullkontoret för mer information.

Leverans

Steamery fraktar världen över. Leveranser utförs i samarbete med postkontoren och deras partners. Standard leveranstid uppskattas till 3-5 dagar inom EU och 10-15 dagar globalt. Om du inte hittar landet du önskar leverans till i listmenyn kan du kontakta Steamerys kundtjänst på [email protected]

Om du som kund upplever att leveransen är så försenad att du inte längre vill fullfölja köpet är det ditt ansvar att avbryta ordern. I de fall ordern redan har skickats är det kundens ansvar att motta ordern. En avbruten order är inte giltig förrän du fått bekräftelse från Steamery via e-post eller telefon. Om en produkt upphört har Steamery rätt att avbryta köpet och återbetala det betalda beloppet till kunden. Steamery meddelar kunden om det finns en motsvarande produkt att tillgå.

Returer

Du har rätt att returnera produkter 30 dagar från att du lagt din order. Returrätten gäller endast om produkten är i sin originalförpackning och återlämnas i samma skick som den mottagits i.

Observera att returkostnaden kommer att dras av från din återbetalning. Om en vara blivit skadad under transport behöver du som kund kontakta Steamery inom 30 dagar för att informera oss kring detta så hjälper vi dig vidare. Steamery tar inte ansvar för returer som tappats bort i posten.

Alla godkända returer processas inom 14 dagar från att de mottagits av vårt lager. Det kan i vissa fall ta flera dagar tills återbetalningen syns på kundens konto. Om du inte fått din återbetalning inom 20 dagar får du gärna kontakta vår kundtjänst på [email protected].

Garanti

Steamery AB erbjuder en ettårig produktgaranti på samtliga produkter som säljs via hemsidan steamery.se. Garantin är ett tillägg, och inte istället för, konsumentskyddslagen. Konsumenten har rätt att åberopa antingen garantin eller konsumentskyddslagen. För mer information gällande konsumentskyddslagen, var god kontakta Konsumentverket.

Garantin täcker följande
Steamery AB garanterar härmed att produkten, under perioden ett (1) år från inköpsdatum från Steamery ABs webbshop, är utan defekter, förutsatt att produkten endast använts enligt de riktlinjer Steamery AB angivit i produktmanualer, tekniska specifikationer etc. och håller sig inom de begränsningar som specificeras i det här dokumentet.

Garantin gäller endast produkter inköpta för eget bruk och alltså inte för vidareförsäljning.

Garantin täcker inte följande
(a) produkter införskaffade från andra platser än Steamery AB:s hemsida;
(b) problem som uppstår mer än ett (1) år efter att produkten köpts från Steamery AB via hemsidan;
(c) kosmetiska skador, inklusive, men inte enbart, repor, bucklor och trasiga plastdetaljer;
(d) skador orsakade av yttre påverkan, inklusive, men inte enbart, olyckor, missbruk, felanvändning, vätskor, eld;
(e) skador orsakade av användande av produkten på annat sätt än Steamery AB:s riktlinjer för produkten, inkluderat produktens manual, tekniska specifikationer etc. eller
(f) en produkt som modifierats.

Vid anmodan av reklamation under garantitiden, förbehåller sig Steamery AB att:

(a) reparera produkten; eller
(b) byta ut produkten.

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss [email protected]

#yessteamery – dela dina klädvårdbilder med oss

Vi vill inspirera andra till att ta bättre hand om sina kläder för en mer hållbar garderob. Vi uppmanar därför er att fota eller filma när ni vårdar era plagg med hjälp av våra produkter. Genom att använda #yessteamery godkänner du att Steamery visar och delar ditt material i våra kanaler.

Villkor
Genom att använda #yessteamery godkänner du följande:

Att Steamery har rättighet att dela det material som du har publicerat i dina sociala kanaler i Steamerys sociala kanaler (Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest, LinkedIn och TikTok). Materialet får endast delas om du har taggat #yessteamery i ditt material. Steamery ska alltid namnge ditt namn när innehållet delas.

Du äger fortsatt materialet, däremot godkänner du att Steamery får använda materialet fritt i våra kanaler. Du kan alltid återkalla beviljandet av rättigheterna till Steamery genom att ta bort taggen samt mejla oss på [email protected] och begära att bilderna tas bort. Steamery har även rätt att ta bort innehållet utan att meddela dig.

Du godkänner även att Steamery har rätt att använda, presentera, distribuera och kombinera materialet efter företagets önskemål utan att behöva förankra det med dig. Genom att använda taggen samtycker du till att Steamery använder materialet utan krav och skyldigheter i samband med användning.

Innan du använder taggen, var noggrann med att du har godkännande från andra personer som eventuellt presenteras i ditt material och att du är över 18 år. För tydligare riktlinjer vänligen kontakta oss på [email protected].
Rekommendation
Produkter
Artiklar