Fri frakt över 650 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

Noppborttagare

Våra avnoppare är designade för att skonsamt ta bort noppor från alla typer av material. Raka enkelt bort nopporna och dina kläder kommer att kännas som nya igen.

Pilo 2 Fabric Shaver – Charcoal Pilo 2 Fabric Shaver – Charcoal
Pilo 2 Fabric Shaver – Charcoal
650 kr
Pilo 2 Fabric Shaver – Sand Pilo 2 Fabric Shaver – Sand
Pilo 2 Fabric Shaver – Sand
650 kr
Pilo 2 Fabric Shaver – Sage Pilo 2 Fabric Shaver – Sage
Pilo 2 Fabric Shaver – Sage
650 kr
Pilo 1 Fabric Shaver – Black Pilo 1 Fabric Shaver – Black
Pilo 1 Fabric Shaver – Black
450 kr
Pilo 1 Fabric Shaver – Grey Pilo 1 Fabric Shaver – Grey
Pilo 1 Fabric Shaver – Grey
450 kr
Pilo 1 Fabric Shaver – Pink Pilo 1 Fabric Shaver – Pink
Pilo 1 Fabric Shaver – Pink
450 kr
Pilo 1 Fabric Shaver – Blue Pilo 1 Fabric Shaver – Blue
Pilo 1 Fabric Shaver – Blue
450 kr
Shaving a pilled fabric with Pilo 1 Fabric Shaver

Noppor & Ludd

Så använder du en noppborttagare

Pilo 2 Fabric Shaver in Charcoal and Sand

Noppborttagare

Noppborttagare

Fula noppor gör att kläderna ser slitna och ovårdade ut. Med en noppborttagare designad för att ta bort noppor från plaggen får du återigen släta och lena textilier som ser fräscha ut. Våra noppmaskiner fungerar även på möbler.

Det är ingen hemlighet att en noppare kan uträtta mästerverk på koftor, byxor och inte minst ullkappor. När hösten är på intåg plockar många av oss ut höstplaggen för att till sin fasa se hur många fula noppor som bildats. Med en noppare slipper du köpa nytt och kan använda dina favoritplagg igen.


Läs mer om noppborttagare

Varför bildas noppor?


Du kanske undrar hur dina kläder fått noppor när du trots allt inte använt dem så ofta eller tyckt att du ändå tagit hand om dem. Särskilt ullplagg och stickade plagg brukar bilda noppor men även plagg av andra material som akrylgarn och liknande. Viss ull som alpacka har dock tendens att noppa sig mindre eftersom ytan är mindre sträv än vanlig ull.

Noppor uppkommer när de korta klädfibrerna flyttar sig och trasslar in sig i varandra. Resultatet blir som små bollar som bildas utanpå tyget. Ibland kan du även märka att det förekommer fler noppror där något har skavts mot tyget, såsom en handväska mot kappan eller håret mot en halsduk.Släng inte dina noppriga plagg


Misströsta inte bara för att du märker noppor på kläderna. Med rätt noppmaskin går de lätt att avlägsna. På Steamery hittar du flera kvalitativa och praktiska klädnoppare som fungerar bra på olika slags tyger och garn.

Prova våra Pilo Fabric Shaver i olika färger som tar bort noppor och ludd effektivt och skonsamt så att resten av plagget inte tar skada. Dåliga noppare kan i värsta fall skapa hål eller riva i tyget så att det istället går sönder efter ett tag. I vårt utbud säljer vi endast noppare av toppklassig kvalitet som fungerar på flera material.

  • De avlägsnar noppor, ludd och trådar
  • Utrustade med små rakblad och en motor som kapar nopporna utan att skada plagget
  • Lämpar sig lika bra för kläder som för möbeltyger, kuddar och filtar

Vi rekommenderar att du emellertid är extra försiktig när du noppar material som alpackaull, kashmir och merinoull – några exklusiva och känsliga material. Dessa har dock betydligt mindre tendens att noppa sig vilket är en fördel i sig.Exklusiva noppborttagare till bra priser


Välj en rejäl och bra noppborttagare för att fräscha upp dina kläder och möbeltyger. Med våra noppare blir du av med de irriterande hårbollarna på ett kick. Beställ en eller flera produkter – du får fri frakt på köp över 400 kronor.Läs mindre
Rekommendation
Produkter
Artiklar