Fri frakt över 400 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

Undvik missfärgning med Color Absorber

Vilken typ av plagg och vilka kläder kan man tvätta tillsammans i en tvättmaskin? Oroar du dig för att färgerna ska sprida sig till andra plagg? Nu finns Steamerys Color Absorber som gör det möjligt att blanda olika färger när du tvättar.


Om du har barn eller ett stort hushåll blir det ofta en hel del tvätt. Hur undviker man missfärgade kläder och textilier, samtidigt som man hushåller med vatten och energi? Med Steamerys Color Absorber kommer du runt problemet. I den här artikeln kommer vi att belysa viktiga tillvägagångssätt som kan vara avgörande för att tvätta blandade färger tillsammans.

Steg 1. För att tvätta kulörta kläder och textilier behöver du ett tvättmedel som bevarar färgerna. Steamerys All Colors Laundry Detergent behandlar inte färgpigment som smuts. Redan vid 30°C lokaliseras smuts och bakterier, löser upp och sköljer bort dessa, samtidigt som det flytande tvättmedlet effektivt bevarar och skyddar färgerna. Låga temperaturer förlänger även plaggens livstid och sparar vatten och energi.  

Steg 2. Genom att addera Color Absorber i tvättrumman skapas plötsligt en möjlighet att blanda olika färger och även ljusare nyanser i samma tvätt, utan att riskera missfärgningar. De små arken fungerar som magneter, de absorberar lösa färgpigment från tvättvattnet och hindrar dem från att sprida sig till andra plagg.


Så funkar det

Lägg 1–3 ark längst in i tvättmaskinens trumma. Tvätta på 30°C med en normal dos flytande tvättmedel (förslagsvis All Colors från Steamery). Absorberings-arken är väldigt effektiva, men de eliminerar inte 100% av färgpigmenten. Så ta det varsamt inledningsvis; blanda inte dina dyraste kritvita plagg med de riktigt mörka.


Sortera tvätten

Att sortera tvätten är av avgörande betydelse. Undvik missfärgningar och, kanske ännu viktigare, se till att kläderna håller längre.

Några enkla riktlinjer och allmänna tvätt-tips:
  • Tvätta ditt finaste vita plagg separat
  • Mixa ljusare färger, randigt/rutigt och mörkare plagg (som tvättats tidigare) på 30°C tillsammans med 1–3 ark Color Absorber
  • Tvätta denim ut och in och separat åtminstone fem gånger innan du låter dem gå tillsammans med andra plagg
  • Använd alltid ett enzymfritt tvättmedel vid tvätt av naturmaterial som siden, dun och ull – Steamerys Delicate Laundry Detergent är ett utmärkt alternativ
  • Gör det till en vana att alltid addera Color Absorber, vad du än tvättar
  • Ta det försiktigt med sköljmedel – ett bra tvättmedel vårdar fibrerna och räcker gott och väl
Ha i minne att dagens moderna tvättmedel är hypereffektiva – en maskin på 30°C löser upp smuts och bakterier på ett sätt som tidigare krävde 60–90°C

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar