Worldwide Shipping Leverans inom 1-3 dagar 30 dagars fri returrätt
Tvätt /

Så får du bort svettlukt

Ingen gillar att gå runt med kläder som luktar svett. Tyvärr kan svettlukten dröja sig kvar även om du tvättar plaggen flera gånger – speciellt om det är kläder du rör dig i mycket, såsom träningskläder och vardagsplagg. Även sol och värme kan få svettlukten att bli ihållande. Med våra tips blir du kvitt den fräna lukten.

Att svettas är naturligt, och värme, sol och fel deodorant kan göra att dess lukt sätter sig kvar i dina kläder. Även träning kan få svettlukten att hålla i sig och många av de syntetmaterial som ofta finns i träningskläder suger åt sig mer svett än till exempel ull och bomull. Svett kan även innebära svårborttagna svettfläckar, speciellt under armarna. Ättikssprit, bikarbonat, textilspray och steaming brukar lösa svettlukten.

Steamers avlägsnar odörer

Steama hellre än att stryka. Ånga från en steamer hjälper till att ta bort svettlukt från jackor och andra kläder. De blir dessutom mjuka och skrynkelfria på köpet. Hos Steamery kan du hitta flera minimalistiska och effektiva steamers, som både ger mjuka och följsamma kläder och tar bort dålig lukt tack vare ångan.

Använd vår textilspray mot odörer och svettlukt

Vill du få bort mild svettlukt utan att behöva tvätta så rekommenderar vi vår Clothing Mist textilspray. Den fräschar upp alla typer av tyger såsom möbeltyger, gardiner, kläder och ytterplagg. Den passar också på skor och väskor, men undvik läder och mocka.

Sprayen tar bort de bakterier som orsakar lukten. Vår spray är ett mer miljövänligt alternativ som är biologiskt nedbrytbar. Spraya direkt på tyget med några centimeters avstånd och vips så luktar plagget gott igen. Du kan dock behöva ta till andra knep i kombination för att tvätta bort svettlukt, i de fall dina kläder är riktigt svettimpregnerade.

Vanliga knep för att få bort svettlukt från kläder

Det har länge varit känt att bikarbonat och ättikssprit är två alternativ som tar bort svettlukt från kläder. Båda fungerar bra, men du måste först testa dessa någonstans på tyget innan du behandlar hela plagget, ifall att materialet skulle vara känsligt.

  • Ta bort svettlukt med ättika – Blanda cirka en matsked ättikssprit i lite vatten och gnugga in lösningen på det berörda området. Låt verka i en halvtimme. Tvätta sedan som vanligt i tvättmaskin, men det är viktigt att du inte använder tvättmedel med blekmedel då det kan ge en kemisk och giftig reaktion. Du kan även blötlägga plagget i vatten med ättika i. Använd då minst tre gånger så mycket vatten som ättika.
  • Avlägsna svettlukt med bikarbonat – Gör en slags pastakräm med bikarbonat och vatten och gnid den på kläderna där det luktar svett. Låt det verka ungefär 20–30 minuter. Tvätta sedan i tvättmaskin med tvättmedel utan blekmedel.
Du kan behöva upprepa båda behandlingarna några gånger innan svettlukten försvinner.

Relaterade produkter

Clothing & Shoe Mist Clothing & Shoe Mist
Clothing & Shoe Mist
$ 20
Tumble Dryer Balls Tumble Dryer Balls
Tumble Dryer Balls
$ 24
Sporttvättmedel Sporttvättmedel
Sporttvättmedel
$ 18
Cirrus No.2 Handsteamer – Blå Cirrus No.2 Handsteamer – Blå
Cirrus No.2 Handsteamer – Blå
$ 112

Keep reading


Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter, erbjudanden och låt dig inspireras av våra klädvårdstips.

Steamery AB använder kakor och liknande lagringstekniker för att ge dig anpassat innehåll och en bättre upplevelse av vår webbplats. Datainsamlingen möjliggör även att vi kan anpassa vår annonsering. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.
Ok