Fri frakt över 400kr Leverans inom 1-3 dagar 30 dagars fri returrätt
Tvätt /

Så handtvättar du bäst på sommaren

Dra nytta av sommaren och anamma en mer medveten och hållbar tvättrutin. Vi har samlat tipsen som gör det härligt att handtvätta på sommaren.

Tvätta aldrig i onödan

Semestern är en utmärkt tid för att växla ner på tempot och bli en smart tvättare. Semestergarderoben kräver förhoppningsvis mindre än vardagsgarderoben, och de med semesterboenden har begränsad tillgång till vatten. Ett bra tillfälle att sluta slentriantvätta och ta till sig en mer medveten tvättrutin.

Låt kläderna vädra när du inte använder dem

Gör det till en vana att hänga upp kläderna utomhus när du inte använder dem. Kontinuerlig vädring gör att de bibehåller fräschören och kan användas flera gånger innan du slutligen tvättar.

Kolla om plaggen kvalificerar sig för tvätt 

  • Luktar de ofräscht? Låt dem hänga ute över natten och spreja armhålorna med en Clothing Mist, en doftsatt bakteriekultur som neutraliserar dålig lukt.
  • Har de fått fläckar? Var snabb och skölj bort spill så slipper du oftast tvätta hela plagget. Prova att ta bort enbart fläcken och använd plaggen en dag till.

Gör det till en härlig ritual utomhus

Allt du behöver för att tvätta är egentligen vatten och tvättmedel. Sköljmedel är en helt onödig och miljöskadlig produkt. Vattnet behöver inte komma från en kran, utan du kan också handtvätta med vatten från en sjö eller å.

Viktigt: Om du inte har tillgång till ett avlopp är det viktigt att du väljer ett 100% biologiskt nedbrytbart tvättmedel, så att inga skadliga kemikalier hamnar i naturen.

Låt plagget dra ordentligt

Fyll upp baljan med ljummet vatten (30ºC) och 30 ml Delicate Laundry Detergent. Dutta lite extra tvättmedel på eventuella fläckar. Börja inte knåda och krama plaggen direkt, utan låt tvättmedlet verka i cirka en halvtimme och gör något annat under tiden.

Börja alltid att bearbeta fläckar från insidan, så att du inte riskerar att gnugga in fläcken och göra den permanent.

Skölj och vrid

Skölj ur plagget genom att hälla ur tvättvattnet och fylla på med nytt, kallt vatten. Se till att det inte finns kvar rester av tvättmedlet när du tömt baljan. Upprepa processen tills plaggen känns rena, oftast krävs i alla fall tre sköljningar. Vrid ur de sköljda plaggen tills du kramat ut så mycket vatten du kan.

Hängtorka utomhus med Air-Dry String

Låt naturen torka dina kläder. Att hängtorka kläder utomhus är det överlägset mest hållbara sättet att få tvätten torr. Kläder som fått torka i vinden doftar också ljuvligt. Montera vår Air Dry String mot ett träd eller lämplig husvägg och trolla fram 4 meter torklina bara när det behövs. 

Läs också

Keep reading

Steamery AB använder kakor och liknande lagringstekniker för att ge dig anpassat innehåll och en bättre upplevelse av vår webbplats. Datainsamlingen möjliggör även att vi kan anpassa vår annonsering. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.
Ok