Fri frakt över 650 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

Så handtvättar du bäst på sommaren

Dra nytta av sommaren och anamma en mer medveten och hållbar tvättrutin. Vi har samlat tipsen som gör det härligt att handtvätta på sommaren.


Tvätta aldrig i onödan


Semestern är en utmärkt tid för att växla ner på tempot och bli en smart tvättare. Semestergarderoben kräver förhoppningsvis mindre än vardagsgarderoben, och de med semesterboenden har begränsad tillgång till vatten. Ett bra tillfälle att sluta slentriantvätta och ta till sig en mer medveten tvättrutin.


Låt kläderna vädra när du inte använder dem


Gör det till en vana att hänga upp kläderna utomhus när du inte använder dem. Kontinuerlig vädring gör att de bibehåller fräschören och kan användas flera gånger innan du slutligen tvättar.


Kolla om plaggen kvalificerar sig för tvätt


  • Luktar de ofräscht? Låt dem hänga ute över natten och spreja armhålorna med en Fabric Spray, en doftsatt tygspray som introducerar en mild doft av ros och mysk.
  • Har de fått fläckar? Var snabb och skölj bort spill så slipper du oftast tvätta hela plagget. Prova att ta bort enbart fläcken med Stain Remover och använd plaggen en dag till.


Gör det till en härlig ritual utomhus


Allt du behöver för att tvätta är egentligen vatten och tvättmedel. Sköljmedel är en helt onödig och miljöskadlig produkt. Vattnet behöver inte komma från en kran, utan du kan också handtvätta med vatten från en sjö eller å.

Viktigt: Om du inte har tillgång till ett avlopp är det viktigt att du väljer ett 100 % biologiskt nedbrytbart tvättmedel, så att inga skadliga kemikalier hamnar i naturen.


Låt plagget dra ordentligt


Fyll upp baljan med ljummet vatten (30ºC) och 30 ml Delicate Laundry Detergent. Dutta lite extra tvättmedel på eventuella fläckar. Börja inte knåda och krama plaggen direkt, utan låt tvättmedlet verka i cirka en halvtimme och gör något annat under tiden.

Börja alltid att bearbeta fläckar från insidan, så att du inte riskerar att gnugga in fläcken och göra den permanent.

Skölj ur plagget genom att hälla ur tvättvattnet och fylla på med nytt, kallt vatten. Se till att det inte finns kvar rester av tvättmedlet när du tömt baljan. Upprepa processen tills plaggen känns rena, oftast krävs i alla fall tre sköljningar. Vrid ur de sköljda plaggen tills du kramat ut så mycket vatten du kan.


Hängtorka utomhus med Air Dry String


Låt naturen torka dina kläder. Att hängtorka kläder utomhus är det överlägset mest hållbara sättet att få tvätten torr. Kläder som fått torka i vinden doftar också ljuvligt. Montera vår Air Dry String mot ett träd eller lämplig husvägg och trolla fram 4 meter torklina bara när det behövs.

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar