Fri frakt över 400kr Leverans inom 2-4 arbetsdagar 30 dagar returrätt

Så väljer du mellan Cirrus 2 och Cirrus 3

Om du har svårt att välja mellan Cirrus 2 Handheld Steamer och Cirrus 3 Iron Steamer hoppas vi att den här jämförelsen kan göra ditt val lättare.


Pressad eller naturlig effekt

Vi börjar med den viktigaste skillnaden mellan dessa två steamers. Som namnet avslöjar är Cirrus 3 Iron Steamer en hybrid mellan en steamer och ett strykjärn. Steamern är utrustad med en varm frontplatta som värms upp till motsvarande nivå ett på ett strykjärn, så att du antingen kan få till en pressad look eller en naturlig look beroende på hur du steamar.

Precis som våra andra steamers kommer Cirrus 3 fräscha upp och ta bort skrynklor och veck från dina kläder och hemtextilier. Men till skillnad från andra steamers kan den på ett enkelt sätt stryka manschetter och kragar på dina skjortor för att få till en pressad effekt. Så om du letar efter en kraftfull och mångsidig steamer är Cirrus 3 en unik två-i-ett-lösning.

Cirrus 2 Handheld Steamer är utrustad med ett munstycke av rostfritt stål, men det värms inte upp som frontplattan på Cirrus 3 och kan därför inte uppnå samma strykeffekt. Men med detta sagt är Cirrus 2 är fortfarande en kraftfull och effektiv steamer som gör dina kläder fräscha och skrynkelfria på nolltid.


Prestanda

Om vi jämför övergripande prestanda är Cirrus 3 den mer effektiva steamern, både när det gäller energisnålhet och ångkvalitet. Den går på endast 1200W i jämförelse med Cirrus 2 som går på 1500W. Cirrus 3 producerar dessutom mer ånga per minut och har uppgraderats med en torrare typ av ånga.

Den varma frontplattan på Cirrus 3 bidrar också till en mer effektiv användarupplevelse. Textilier kan ibland bli lite fuktiga när de steamas, men den varma frontplattan på Cirrus 3 hjälper till att torka tyget samtidigt som den tar bort skrynklor, vilket är en fördel när du har bråttom.Säkerhet

Cirrus 3 fått några betydande uppgraderingar vad gäller säkerhet. Till exempel stängs den av automatiskt efter 30 minuters inaktivitet, så att du aldrig behöver oroa dig för att lämna den på av misstag. Den har också utrustats med en på/av-knapp i tillägg till steamknappen, vilket gör att den kan vara inkopplad även när den inte används.

Cirrus 2 har ingen på/av-knapp och måste därför alltid kopplas ur direkt efter användning. På grund av sin design och form måste Cirrus 2 dessutom antingen hållas eller läggas ner i horisontellt läge när den är inkopplad. Cirrus 3 är smidigare att lägga ifrån sig när den är varm, eftersom den både kan ligga ner och stå upp på ett stadigt och säkert sätt.Tillbehör

Vid inköp av Cirrus 3 medföljer ett strykverktyg som kan bäras som en vante. Strykverktyget fungerar både som värmeskydd för dina händer och för att skapa motstånd bakom tyget när du vill få till pressade detaljer. Cirrus 3 inkluderar också ett värmeskydd i silikon för den varma frontplattan som gör det lättare att packa ner steamern innan den har svalnat helt.

Cirrus 2 kommer med en tillhörande värmeskyddande påse som är praktisk att använda när du är på resande fot. Även denna påse kan bäras runt handen och användas som värmeskydd när du steamar. Med Cirrus 3 medföljer ingen värmeskyddande påse, men en resepåse med rätt passform finns att köpas separat.Design

Både Cirrus 3 och Cirrus 3 är designade i samklang med en skandinavisk, geometrisk och minimalistisk estetik, men det finns några uppenbara skillnader i deras visuella profiler. Mest märkbart är att Cirrus 3 kan stå i upprätt läge, vilket är ett medvetet designval som bidrar till en enklare användarupplevelse och som ger steamern en unik siluett som kan ses som en inredningsdetalj i det moderna hemmet.

Material och struktur har också utvecklats med de olika generationerna av steamers i Cirrus-familjen. Föregångaren, Cirrus 1 Handheld Steamer, hade en blank finish. Cirrus 2 har uppdaterats med en distinkt matt struktur på det yttre materialet som ger den ett diskret och minimalistiskt utseende. Och den senaste generationen, Cirrus 3, har en glansigare finish som passar bra med den skarpa geometriska designen.Specifikationer

Nu när vi har gått genom de mest uppenbara skillnaderna, låt oss kika på detaljerna som skiljer dessa två steamers åt. Här är en jämförelse av deras specifikationer:

  Cirrus 2
  Handheld Steamer
  Cirrus 3
  Iron Steamer
  Vikt   0.75-0.78 kg   0.86 kg
  Vattentank   90 ml   90 ml
  Sladd   1.9 m   2.3 m
  Dimensioner   33 x 15 x 9.5 cm   24.65 x 14 x 8 cm
  Effekt   1500 W   1200 W
  Garanti   1 år   1 år
  På/av- knapp   Nej   Ja
  Auto avstängning   Nej   Ja
  Strykplatta   Nej   Ja
  Skydd för munstycke   Nej   Ja
  Strykningshandske   Nej   Ja
  Värmeskyddande påse   Ja   NejAtt välja rätt steamer

Sammanfattningsvis är Cirrus 2 Handheld Steamer en lättanvänd och kraftfull steamer, medan Cirrus 3 Iron Steamer levererar lite extra när det gäller övergripande prestanda, design, energieffektivitet, ångkvalitet, samt den unika kombinationen av en steamer och ett strykjärn i ett och samma verktyg.

Alla steamers i Cirrus-familjen har designats för att vara nätta, bärbara och därav enkla att packa med sig i väskan under resan. Det är värt att nämna att om du behöver steama större mängder kläder hemma eller i en industriell kapacitet, kanske Cumulus Home Steamer eller Stratus Professional Steamer som har större vattentankar, är ett klokare val.

Förhoppningsvis gav den här jämförelsen dig lite klarhet som kan hjälpa dig att fatta ett välinformerat beslut. Lycka till och trevlig streaming!

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar