Fri frakt över 650 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

Så väljer du rätt handsteamer

En produktjämförelse mellan Cirrus 2 Handheld Steamer, Cirrus X Handheld Steamer och Cirrus 3 Iron Steamer för att hjälpa dig välja rätt.


Pressad eller naturlig effekt

Vi börjar med den viktigaste skillnaden mellan dessa tre steamers. Som namnet avslöjar är Cirrus 3 Iron Steamer en hybrid mellan en steamer och ett strykjärn. Steamern är nämligen utrustad med en varm frontplatta som värms upp till motsvarande nivå ett på ett strykjärn, så att du antingen kan få till en pressad effekt eller en naturlig look beroende på hur du steamar.

Precis som andra steamers kommer Cirrus 3 Iron Steamer fräscha upp och ta bort skrynklor och veck från dina kläder och hemtextilier. Men till skillnad från andra steamers kan den även stryka dina manschetter och kragar. Så om du letar efter en kraftfull och mångsidig steamer är detta en unik två-i-ett-lösning.

Cirrus 2 Handheld Steamer och Cirrus X Handheld Steamer är utrustade med frontplattor av rostfritt stål, men dessa ytor värms inte upp och kan därför inte uppnå samma strykeffekt. Men med detta sagt är Cirrus 2 Handheld Steamer och Cirrus X Handheld Steamer kraftfulla steamers som gör dina kläder fräscha och skrynkelfria med hjälp av varm ånga.

Cirrus 1 Handheld Steamer, Cirrus X Handheld Steamar and Cirrus 3 Iron Steamer

Prestanda

Om vi jämför övergripande prestanda och effekt är Cirrus 3 Iron Steamer och Cirrus X Handheld Steamer mer energisnåla eftersom de går på endast 1200W, medan Cirrus 2 Handheld Steamer går på 1500W. Cirrus X Handheld Steamer producerar dock mest ånga per minut (20 g/min) jämfört med Cirrus 3 Iron Steamer (18 g/min) och Cirrus 2 Handheld Steamer (15 g/min).

Den varma frontplattan på Cirrus 3 Iron Steamer bidrar också till en mer effektiv användarupplevelse. Textilier kan ibland bli lite fuktiga när de steamas, men den uppvärmda frontplattan hjälper till att torka tyget samtidigt som den tar bort skrynklor, vilket är en fördel när du har bråttom.Säkerhet

Cirrus 3 Iron Steamer besitter några betydande uppgraderingar vad gäller säkerhet. Till exempel stängs den av automatiskt efter 30 minuters inaktivitet. Både Cirrus 3 Iron Steamer och Cirrus X Handheld Steamer har också utrustats med av/på-knappar vilket gör att de kan vara inkopplade när de inte används.

Cirrus 2 Handheld Steamer har ingen av/på-knapp och måste därför alltid kopplas ur direkt efter användning. På grund av sin design och form måste den dessutom antingen hållas eller placeras på en värmesäker yta när den är inkopplad.

Cirrus 3 Iron Steamer är smidigare att lägga ifrån sig när den är varm, eftersom den både kan ligga ner och stå upp på ett stadigt och säkert sätt. Cirrus X Handheld Steamer är utrustad med en hängögla i silikon som gör att den smidigt kan hängas upp på närmaste krok medan den är varm.Accessoarer

Vid inköp av Cirrus 3 Iron Steamer och Cirrus X Handheld Steamer medföljer en Steaming Pad som fungerar både som värmeskydd för dina händer och pressverktyg för att uppnå bättre resultat. Med Cirrus 3 Iron Steamer medföljer även ett värmeskydd i silikon för den varma frontplattan som gör det lättare att packa ner steamern innan den har svalnat helt.

Cirrus 2 Handheld Steamer kommer med en tillhörande värmeskyddande påse som är praktisk att använda när du är på resande fot. Även denna påse kan bäras runt handen och användas som värmeskydd när du steamar.Design

Alla våra handhållna steamers är designade med en skandinavisk och minimalistisk estetik, men det finns några uppenbara skillnader i deras visuella profiler. Mest märkbart är att Cirrus 3 Iron Steamer kan stå i upprätt läge, vilket är ett medvetet designval som bidrar till en enklare användarupplevelse.

Cirrus X Handheld Steamer liknar Cirrus 3 Iron Steamer till utseendet, men är i stället utrustad med en hängögla för smidig förvaring, samt en transparent vattentank som gör att du enkelt kan se när du behöver fylla på med vatten. Cirrus 2 Handheld Steamer delar inte samma geometriska silhuett men har en matt finish som ger den ett minimalistiskt utseende.Specifikationer

Nu när vi har gått genom de mest uppenbara skillnaderna, låt oss kika på detaljerna som skiljer dessa steamers åt. Här är en jämförelse av deras specifikationer:

  Cirrus 2
  Handheld Steamer
  Cirrus X
  Handheld Steamer
  Cirrus 3
  Iron Steamer
  Weight   0.75-0.78 kg   0.75 kg   0.86 kg
  Water tank   90 ml   85 ml   90 ml
  Cord length   1.9 m   2 m   2.3 m
  Dimensions   33 x 15 x 9.5 cm   31.1 x 14 x 9.1 cm   24.65 x 14 x 8 cm
  Power   1500 W   1200 W   1200 W
  Warranty   1 year   1 year   1 year
  On/Off switch   No   Yes   Yes
  Auto shutdown   No   No   Yes
  Iron plate   No   No   Yes
  Mouthpiece cover   No   No   Yes
  Steaming pad   No   Yes   Yes
  Heat protection bag   Yes   No   No


Steaming curtains with Cirrus 2
Steaming a shirt with Cirrus 3

Att välja rätt steamer

Sammanfattningsvis är Cirrus 2 Handheld Steamer en lättanvänd och kraftfull steamer, medan Cirrus 3 Iron Steamer levererar något extra när det gäller prestanda och design, samt den unika kombinationen av en steamer och ett strykjärn i ett och samma verktyg. Cirrus X Handheld Steamer är ett bra val om du letar efter en klassisk handhållen steamer med ett modernt designspråk.

Alla våra handhållna steamers har designats för att vara nätta, smidiga och enkla att packa med sig i väskan under resan. Det är värt att nämna att våra stående steamers Stratus Professional Steamer och Cumulus Home Steamer som har större vattentankar, är ett klokare val om du behöver steama flera kläder åt gången.

Förhoppningsvis gav den här jämförelsen dig lite klarhet som kan hjälpa dig att göra ett beslut. Besök gärna vår FAQ-sidaom du har fler frågor eller funderingar om våra steamers.

Keep reading

Rekommendation
Produkter
Artiklar