Fri frakt över 650 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

Så väljer du rätt steamer för dina klädvårdsbehov

Vi vill att du ska investera i en steamer som kan bli en bestående detalj i ditt hem och i din vardag. Därför hoppas vi kunna hjälpa dig att hitta rätt typ av steamer som passar din livsstil och dina klädvårdsbehov.


Att välja rätt steamer


Steamery erbjuder ett brett utbud av steamers som fyller olika behov. När du väljer vilken sorts steamer du vill investera i finns det en del saker som är bra att ha i åtanke. Värderar du till exempel effektivitet, estetik eller mångsidighet? Kanske en blandning av alla dessa saker? Här nedan kommer en översikt över alla våra steamers och vad som gör dem unika.


Cirrus 1 Handheld Steamer


Cirrus 1 Handheld Steamer tillhör första generationen av Cirrus-familjen. Precis som Steamerys övriga handhållna steamers är Cirrus 1 designad med rörlighet och resor i åtanke. Den är liten, nätt och smidig att ha med sig i handbagaget på resan, så att du enkelt kan säkerställa att dina plagg håller sig fräscha och skrynkelfria även när du är på språng.


Cirrus 2 Handheld Steamer

Cirrus 2 Handheld Steamer liknar sin föregångare vad gäller vikt och storlek, men den har uppgraderats med en minimalistisk design, matt finish och dämpad färgpalett som passar fint i det moderna hemmet. Cirrus 2 är även utrustad med ett munstycke i rostfritt stål som möjliggör bättre friktion mellan tyget och steamern för ett effektivare resultat.


Cirrus 3 Iron Steamer


Om du föredrar den pressade, strukna looken – eller om du helt enkelt vill ha en kraftfull handhållen steamer – så kanske Cirrus 3 Iron Steamer är något för dig. Denna unika hybridsteamer har en frontplatta som värms upp till motsvarande nivå ett på ett strykjärn så att du kan uppnå både en pressad och naturlig look. Precis som föregångaren Cirrus 2 är den designad med en skandinavisk och minimalistisk estetik i åtanke.


Cumulus Home Steamer


Om du bor i ett större hushåll eller äger massor av kläder kan en stående steamer vara det bästa valet för dig. Cumulus Home Steamer är perfekt för att ånga stora mängder plagg på en gång. Den största fördelen med en stående steamer är nämligen att du slipper krånglet med att behöva fylla på vattentanken efter några plagg. Detta kan vara en deal-breaker om du vill kunna ånga många textilier i samma vända.


Stratus Professional Steamer


En annan stående steamer, Stratus Professional Steamer, är Steamerys robustaste och mest effektiva steamer. Den har den största vattentanken i sortimentet och är ett populärt val för proffs inom modebranschen. Storleken på vattentanken i kombination med dess fyra stadiga hjul gör Stratus till den perfekta steamern att använda i en klädaffär eller backstage på en modevisning.


Specifikationer


Här är en sammanställning av samtliga handhållna- och stående steamers och deras specifikationer.

  Cirrus 1   Cirrus 2   Cirrus 3
  Vikt   0,74 kg   0,75-0,78 kg   0,86 kg
  Vattentank   90 ml   90 ml   90 ml
  Vävd sladd   1,8 m   1,9 m   2,3 m
  Dimensioner   29 x 14,5 x 7 cm   33 x 15 x 9,5 cm   24,65 x 14 x 8 cm
  Effekt   1500 W   1500 W   1200 W
  Garanti   1 år   1 år   1 år
  På/av knapp   Nej   Nej   Ja
  Auto-avstängning   Nej   Nej   Ja
  Strykplatta   Nej   Nej   Ja
  Munstyckesskydd   Nej   Nej   Ja
  Strykningshandske   Nej   Nej   Ja
  Värmepåse   Nej   Ja   Nej  Cumulus   Stratus
  Vikt   5 kg   6 kg
  Vattentank   1.8 l   3.2 l
  Sladd   2.5 m   2.55 m
  Dimensioner   32 x 33 x 172 cm   26 x 43 x 165 cm
  Effekt   900/1750 W   900/1850 W
  Garanti   1 år   1 år
  På/av knapp   Ja   Ja
  Pressveckklämma   Nej   Ja
  Strykplatta   Nej   Nej
  Galge   Ja   Nej
  Borstmunstycke   Ja   Ja
  Värmeskyddande handske   Ja   JaHandhållen eller stående steamer


När du väljer en steamer bör du bedöma dina nuvarande och framtida klädvårdsbehov och fundera på om en handhållen eller stående steamer är mest lämplig för dig.

Om du letar efter ett lätt och bärbart alternativ som du enkelt kan ta med när du reser, är en handhållen steamer förmodligen det bästa valet. Om du är ute efter en steamer med en större vattentank för professionellt bruk eller för att kunna steama många plagg hemma är en golvsteamer idealisk. Läs mer om skillnaderna mellan handsteamers och stående steamers.

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar