Fri frakt över 500

Öppet köp 30 dagar

Leverans inom 1 – 3 arbetsdagar


Vanliga frågor


Cumulus FAQ | Cirrus FAQ | Stratus FAQ

1. Varför borde jag använda en steamer?

Steamern har länge använts i modebranschen för att den inte bara tar bort skrynklor utan även förstärker färger och framhäver materialens naturliga texturer. Den är dessutom mer skonsam mot dina plagg vilket gör att nästan alla material kan steamas. Eftersom ångan även dödar bakterier fräschas plaggen samtidigt upp.

2. Vilken steamer borde jag använda?

Om du behöver ta med din steamer på resor eller bor på liten yta rekommenderar vi en Cirrus handsteamer. Den är både effektiv och portabel.
Om du har mer plats hemma rekommenderar vi istället vår större steamer för privatbruk, Cumulus. Den är perfekt när du vill steama fler plagg på en gång eftersom den har en galge och upphängningsfunktion. Tack vare sina hjul är den även lätt att flytta runt.

Har du en butik, ett showroom eller jobbar i modebranschen på andra sätt rekommenderar vi vår mest kraftfulla, professionella steamer. Stratus professional steamer är tillverkad för att kunna användas flera timmar varje dag.

3. Hur handlar jag på Steamery?

Du börjar med att lägga till dina produkter i shoppingkorgen, när du är klar klickar du sedan på ikonen för shoppingkorgen. Du kommer då att bli vidarebefordrad till vår betalningssida där du kan välja mellan våra betalnings- och leveransalternativ. Du hittar mer information om dem här och här. Om du vill testa våra produkter innan du beställer är du varmt välkommen att göra det hos någon av våra återförsäljare. Du hittar listan med dem här.

4. Kan jag ändra eller avbeställa min order?
Ja du kan ändra eller avbeställa din order utan extra kostnad förutsatt att din order inte har skickats än. Du kan ändra eller avbeställa den i alla fall men då får du betala för leveransen tillbaka till oss samt för leveransen av den nya produkten. Kontakta oss på info@steamery.se så att vi kan hjälpa dig.

5. Var är mitt paket?

Om du vill spåra din order, vänligen se informationen i ditt bekräftelse email. Leveranser inom Sverige tar normalt mellan 1-3 arbetsdagar och leveranser inom EU tar normalt 2-5 arbetsdagar beroende vilket leveransalternativ som valts. Kontakta oss på info@steamery.se om du inte har fått ditt paket inom den här tidsperioden. Vänligen notera att leveranser kan ta längre tid under kampanjer och helgdagar.
6. Jag har missat att hämta ut mitt paket, vad kan jag göra?
Paketet finns på utlämningsstället i 14 dagar. Vi kan lägga en ny order men vänligen notera att du då kommer att stå för leveranskostnaden tillbaka till oss samt för leveransen av den nya ordern.

7. Har ni mottagit min retur?

Du har 30 dagar på dig att returnera din produkt. För att kunna göra en retur måste produkten vara i originalskick. Det kan ta upptill en vecka för oss att processa din retur, du kommer få en bekräftelse när vi mottagit din retur och om den är i fint skick kommer vi att betala tillbaka dina pengar. Vänligen notera att returfrakten bekostas av avsändaren. Du hittar mer information om hur du gör en retur här.

8. Jag har returnerat alla mina produkter men trots det fått en faktura, varför?
Även om vi har mottagit alla produkter måste du fortfarande betala frakten tillbaka till oss. Vi rekommenderar att du använder Schenker privpack för leveranser tillbaka till oss. Om du har betalat med kort kommer du att få tillbaka hela summan exkluderat fraktkostnaden. Om du betalat med faktura kommer vi att skicka en ny faktura för fraktkostnaden.


CUMULUS FAQ1. Vad är det för skillnad mellan Cumulus och Stratus?

Den största skillnaden är att Cumulus är det perfekta valet för hemmabruk medan Stratus istället är en modell speciellt framtagen för att möta kraven från modebranschen.

2. Hur använder jag Cumulus?

Du börjar med att montera ihop maskinen. När du gjort det fyller du sedan på vattentanken med vatten genom att först skruva av den svarta pluggen på undersidan av tanken, fylla tanken med vatten och sedan skruva på pluggen igen. Du startar maskinen genom att trycka på pedalen på framsidan av maskinen. Den startar på 45 sekunder.
När du steamar med Cumulus är det några saker som det är bra att tänka på. Håll till exempel munstycket horisontellt och undvik att vinkla det vertikalt. Ett annat tips är att inte steama för nära marken, håll istället ut plagget för att kunna steama nederdelen av plagget.

Du behöver inte använda destillerat vatten, men det är viktigt att komma ihåg att avkalka din steamer regelbundet. Du hittar mer information om hur du gör det här.

CIRRUS FAQ1. Vad är den största skillnaden mellan Cirrus och Cumulus?
Den största skillnaden är att Cirrus är en handsteamer medan Cumulus har en större tank vilket möjliggör för en längre tids steaming, samt att den även har en upphängningsfunktion.

2. Hur använder jag Cirrus?

Du börjar med att ta bort den lilla tanken och fyller den med vatten. Sen sätter du tillbaka tanken med vatten och sätter i kontakten i eluttaget. Efter 20 sekunder är du redo att börja steama genom att trycka på knappen. Du måste hålla in knappen undertiden du steamar, en funktion som sparar vatten och förlänger steam-tiden. Vi rekommenderar att du använder destillerat vatten i din steamer eller att du avkalkar den regelbundet. Läs mer om avkalkning här.

STRATUS FAQ1. Vad är den största skillnaden mellan Cumulus och Stratus?

Den största skillnaden är att Cumulus är det perfekta valet för hemmabruk medan Stratus istället är en modell speciellt framtagen för att möta kraven från modebranschen.

2. Hur använder jag Stratus?
Du börjar med att montera ihop maskinen. När du gjort det fyller du sedan vattentanken med vatten genom att först skruva av den svarta pluggen på undersidan av tanken, fylla tanken med vatten och sedan skruva på pluggen igen. Du startar maskinen genom att vrida på startknappen på baksidan av maskinen. Den startar på 45 sekunder.

När du steamar med Stratus är det några saker som är det bra att tänka på. Håll till exempel munstycket horisontellt och undvik att vinkla det vertikalt. Ett annat tips är att inte steama för långt ner mot marken, håll istället ut plagget för att steama nederdelen av plagget.

Du behöver inte använda destillerat vatten, men det är viktigt att komma ihåg att avkalka din steamer regelbundet. Du hittar mer information om hur du gör det här.

Vill du lära dig av modeproffsen?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få klädvårdstips, specialerbjudanden och mer.

  • Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.