✓ Fri frakt från 500kr
✓ Leverans inom 1-3 dagar
✓ 30 dagars returrätt
✓ Betala med Klarna
Få 2 tvättmedel på köpet när du handlar en Cumulus No.3.
Köp nu

Tvätta mindre – 5 hållbara alternativ


De här tipsen kommer att förändra din syn på tvätt i grunden.Nu för tiden blir kläder nästan aldrig utslitna av användning. De flesta plagg kastar in handduken för att de tvättats för ofta, eller på fel sätt. Att plagg tappar färg och lyster beror också oftast på att de inte tvättats på ett optimalt sätt. Alltså, det bästa sättet att få kläder att hålla länge är att hålla de borta från tvättkorgen i största möjliga mån. Och när du sen tvättar – tvätta på rätt sätt!

Fem beprövade metoder för att tvätta mindre:

Vädra
Det enkla och helt naturliga sättet. Brukar du tömma torktumlares luddfilter? (Bra!) Faktum är att allt ludd som hamnar där är fibrer från dina kläder. För varje gång du tumlar ett plagg tunnas tyget ut gradvis. Låt istället kläderna torka på galge eller torkställning. Att lufttorka kräver även mindre energi – luften är fri.

Steama
Att steama är det nya svarta. Nåja, i alla fall i norra Europa. I till exempel Asien har man sedan länge uppskattat fördelarna med att ånga sina kläder. Att steama kläder är som att snabbvädra dem. Den varma ångan får fibrerna att svälla och återfå sin ursprungsform – samtidigt som den reducerar dåligt lukt och dödar bakterier. Att veck och skrynkligheter försvinner kan ur rengöringssynpunkt ses som en ren bonus.

Klädborsten
En borste är ett skonsammare alternativ till en engångsroller i plast. Ett inköp som varar för evigt. Du kan använda en klädborste på alla material. En roller förstör även plaggen på sikt, klistret fastnar i tyget och gör att plagget drar till sig mer damm..

Hur använder man en klädborste?
Det går inte att göra fel! Gör det till en vardagsrutin att borsta bort hår, ytligt smuts och damm. Det går så fort och är så lätt.

Fläckborttagning
Tumregeln för att få bort fläckar är: ju förr dess bättre! Försök att behandla fläckar så fort det bara går, behandla på fläcken (ordvits med flit)! Vi rekommenderar följande produkter för fläckborttagning: Galltvål, fläckborttagningsmedel, oxispray och tvättmedel med ytbehandlande komponenter, som till exempel Steamerys Delicate Wash. Behandla fläcken och låt lösningen vila en stund, använd sedan en ljummen tvättsvamp och badda ur som mycket av fläcken det bara går. Upprepa! (För att skydda textilierna är det bästa att först skölja i kallt vatten utan att gnugga, och sedan prova fläckborttagningsmedel.)

Mistspray
Att ta hand om sin garderob har aldrig varit lättare. Häng upp ett plagg på en galge, spraya Clothing & Shoe Mist direkt på tyget, och TA-DA – good to go! Spraya dina skor invändigt vid behov, eller i förebyggande syfte. Skorna blir fräschare på nolltid.  Vår mist är INTE bara en doftsatt spray, den innehåller aktiv bakteriekultur som hjälper till att eliminera oönskade odörer.

Rätt deodorant (bonustips)
Fundera på vilken typ av deo du använder, inte bara för att slippa gula och vita fläckar på kläderna, utan även för hälsans skull. De flesta konventionella deodoranterna på marknaden innehåller en hel rad giftiga ämnen, som aluminium, parabener, propylenglykol och triklosan. Aluminium har visat sig ha skadlig inverkan på levern, njurarna och hjärnan. För att slippa fläckar i dina plaggs ärmhålor är steg ett en deodorant UTAN aluminium. Lycka till!
Limited
Edition
Cirrus No.2 Steamer - Vit Cirrus No.2 Steamer - Vit

Cirrus No.2 Steamer - Vit

1200 kr
Pocket Brush Pocket Brush

Pocket Brush

120 kr
Clothing & Shoe Mist Clothing & Shoe Mist

Clothing & Shoe Mist

220 kr
Fintvättmedel Fintvättmedel

Fintvättmedel

180 kr
Den här webbplatsen använder cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy och användningen av cookies på din enhet för ändamålet att utvärdera din användning.