Fri frakt över 650 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

Varför rätt tvättprogram kan rädda träningskläder

Ta väl hand om de träningskläder du redan äger. Vi intervjuade Sophia Schyman om hur hon hittar motivation genom att ta hand om sina träningskläder.


Om du någon gång misslyckats med ett nyårslöfte är du i gott sällskap. De flesta nyårslöften blir det aldrig något av eftersom vi människor nästan alltid överskattar vad vi kan åstadkomma på kort sikt, men underskattar vad vi kan åstadkomma över tid. Om du vill kickstarta ett nytt år och etablera nya, goda vanor – som att börja träna (igen?) – finns det bättre sätt än att sätta sin tilltro till ett nyårslöfte.


Friktion och motivation


Det finns i huvudsak två saker som påverkar, det ena är motivation och det andra friktion. Alltså hur motiverad man är och hur jobbigt det upplevs att genomföra.

Jag har lyckats att hålla igång en träningsvana i över tio år; genom två utbildningar, tre jobb, ett äktenskap och två barn. I huvudsak för att jag gör det så friktionsfritt som möjligt. Jag byter till exempel om till träningskläder redan på morgonen för att kunna träna på lunchen. Då slipper jag byta om en extra gång. När jag arbetar i stan cykelpendlar jag 17 km enkel resa till kontoret, då smyger jag in träningen i en annan syssla som jag ändå måste göra.


Fördröj åldrandet på dina träningskläder


Det andra faktorn är motivation. Du har säkerligen fått höra att nya träningskläder sätter fart på motivationen. Det är inte alls vad jag rekommenderar – tvärtom. Nya träningskläder kanske får dig att komma till gymmet första gången, men bekväma träningskläder är det som hjälper dig igenom det 323:e svettiga passet.

Jag köper nästan aldrig nya träningskläder, däremot tar jag väl hand om de jag redan har. De allra bekvämaste träningskläderna är nämligen de som fått forma sig efter kroppen över tid.


Vårda dina träningsplagg som du vårdar en långsiktig relation


Favorittajtsen som formar sig till ett extra hudlager kommer tyvärr inte att hålla för evigt. Men genom att tvätta dem på rätt sätt går det att fördröja åldrandet. Det är ett gott tecken att träningskläderna luktar efter användning, men de blir ju sällan smutsiga. Därför räcker ett kort eko-program i 30ºC med Active -tvättmedel. Det gör skillnad, tro mig, och mina Nike-tajts som firar elva år i år (stålbröllop, för den som räknar).

Active Laundry Detergent är framtaget för att bryta ner doftmolekyler redan på låga temperaturer. Rätt temperatur och ett kort tvättprogram är skonsamt mot resåren och stretchen i tyget.


Tips för smidigare vardagsmotion


På kontoret och hemma i hallen har jag alltid en Fabric Spray stående. När jag cyklar till kontoret gäller det att vara ekonomisk med plaggen, varje gram känns. Jag återanvänder plagg flera dagar i rad och sprejar bara tröjorna i armhålan dag två (och tre, för den delen). Än så länge har ingen kontorskollega klagat. Och det finns ingen anledning att misstänka att de håller god min på grund av artighet.


Hur du använder vår Fabric Spray


  • Häng upp plagget på en galge.
  • Spreja lite Fabric Spray direkt på tyget.
  • Klar och good to go.
  • Du kan också spreja dina skor invändigt vid behov, eller i förebyggande syfte.

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar