Fri frakt över 650 kr Försenad leverans på grund av lagerflytt 30 dagars returrätt

Så använder du en noppborttagare

Noppriga stickade tröjor är ett minne blott med rätt noppmaskin. Läs vårt inlägg om hur Pilo 1 Fabric Shaver fungerar.


Namnet kanske talar för sig självt?! Och det är i och för sig sant. Men den här lilla mackapären är mer än bara en rakapparat för kläder.

Pilo 1 Fabric Shaver är inte en helt vanlig noppborttagare. Motorn är mer än dubbelt så stark som hos liknande maskiner och under metallmunstycket döljer sig tre precisionsrakblad. Den höga frekvensen minskar risken för att noppor och ludd ska fastna i avnopparens membran. Du kan med andra ord känna dig väldigt trygg, även med dina finaste plagg.

Kan jag använda en noppborttagare på vilket tyg som helst?

Det korta svaret: Ja, det kan du.

Den längre versionen… börja alltid försiktigt och öka gradvis trycket mot plagget. För säkerhets skull kan man börja med att prova en liten yta. Enligt oss finns det inga material som är för känsliga. Pressa aldrig Pilo mot plagget, då kan rakbladen komma åt tyget och inte bara nopporna.


Kan jag noppa av möbler?

Med fördel! Det är ju inte bara stickade tröjor som kan bli noppriga, det samma gäller ju även filtar, stoppade kuddar, armstöd med mera.


Så här använder du en Pilo 1 Fabric Shaver

  1. Börja med att försäkra dig om att maskinen är ordentligt rengjord, rensa bort ludd och gamla noppor.
  2. Placera plagget på en plan yta.
  3. Tryck på on/off-knappen och börja försiktigt svepa över plagget
  4. Öka trycket gradvis.
  5. Om du noppar av ett plagg med mycket noppor är det viktigt att kolla om apparaten börjar blir full och eventuellt tömma uppfånget då och då (du märker när det känns som att maskinen inte jobbar lika fort längre)
  6. Ta-dah!

Så här rengör du din Pilo 1

När du märker att Pilo 1 inte arbetar lika fort – eller om den inte startar trots att batterilampan indikerar grönt – då är uppfångaren full och behöver tömmas.


Skruva av plastringen som sitter runt munstycket.


Ta bort munstycket i perforerad metall genom att försiktigt lyfta av det. Tänk på att vassa rakblad sitter undertill! Använd den medföljande borsten för att peta av rakbladen. Försiktigt!


Rensa helt rent från ludd och noppor.


Rakbladen kan du borsta helt rena med hjälp av den lilla borsten.


Sätt tillbaka rakbladen, montera på metallmunstycket och skruva fast ringen. Nu är Pilo 1 redo att noppra av igen.


Vi tror och hoppas att den här lilla manicken har goda chanser att ta sig in på din lista över oumbärliga prylar. Lycka till!

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar