Fri frakt över 650 kr Leverans inom 1–3 arbetsdagar 30 dagars returrätt

Vad du ska tänka på när du reser med en steamer

En handhållen steamer är en smart reseaccessoar som håller dina plagg skrynkelfria och fräscha när du behöver bära samma kläder flera dagar i sträck. Men det finns ett par saker att tänka på innan du reser med din steamer. Här är vad du behöver veta.


Kontrollera spänningen och frekvensen för din destination


Innan du reser med din steamer är det viktigt att kontrollera spännings- och frekvensstandarderna för ditt resmål. Som en riktlinje använder europeiska länder, tillsammans med större delen av Asien och Afrika, 220–240 V och 50 Hz, medan nordamerikanska länder använder 120 V och 60 Hz som standardspänning och frekvens.

Våra steamers tillverkas med lämplig spänning och frekvens för marknaden där de säljs och bör därför aldrig användas i ett land där nätspänningen inte överensstämmer med steamerns kapacitet. Om du köper en steamer i Europa bör den alltså inte användas i Nordamerika.

Detsamma gäller all elektronik du kan tänkas resa med, inklusive locktänger och hårfönar. Såvida apparaten inte är märkt “dual voltage”, bör du alltid se till att spänningen i landet är kompatibel din apparat. Att använda elektronik med fel nätspänning är mycket farligt och kan i värsta fall orsaka bränder.

Här är en karta över spänning och frekvenser i olika delar av världen.
Cirrus 3 Iron Steamer in Sand and Charcoal

Ta reda på om du behöver använda en adapter


Näst på listan är att ta reda på om du kan använda samma kontakt dit du ska resa. Om kontakten är annorlunda måste du använda en reseadapter som passar till rätt vägguttag. Det finns femton olika kontakter som används i olika länder, från typ A till typ O.

För tydlighetens skull är en reseadapter endast användbar om spänningen och frekvensen är rätt. Och en reseadapter ska heller inte förväxlas med en spänningsomvandlare. Även om omvandlare ibland kan göra det möjligt att använda en 120 V-apparat i ett 240 V-land, är våra steamers för kraftfulla för dessa och bör inte användas med spänningsomvandlare.

Men om spänningen och frekvensen för din destination är densamma som där du köpte din steamer, behöver du bara hitta en reseadapter med rätt typ av kontakt och du kan steama som vanligt! Här är en karta som visar alla olika kontakttyper som finns världen över.

  Typ A   Kanada, USA, Japan och Mexiko
  Typ B   Kanada, USA och Mexiko
  Typ C   Används i stor utsträckning i Asien, Europa och Sydamerika
  Typ D   Indien
  Typ E   Belgien, Tjeckien, Frankrike, Polen och Slovakien
  Typ F   Används ofta i Europa och Ryssland
  Typ G   Storbritannien, Irland, Malaysia, Malta, Singapore och Arabiska halvön
  Typ H   Israel, Gazaremsan och Västbanken
  Typ I   Australien, Argentina, Kina och Nya Zeeland
  Typ J   Liechtenstein och Schweiz
  Typ K   Danmark och Grönland
  Typ L   Chile och Italien
  Typ M   Sydafrika
  Typ N   Brasilien och Sydafrika
  Typ O   Thailand


Steaming curtains with Cirrus 2
Steaming a shirt with Cirrus 3

Tänk på vattenkvaliteten


Om ditt resmål har hårt vatten (höga halter av kalcium och magnesium) är det bäst att undvika att använda kranvatten eftersom det kan resultera i att kalkansamlingar bildas i din steamer. Är du osäker kan du använda vårt Steam Water eller valfritt destillerat eller filtrerat vatten du kan få tag på. Vår vattenguide beskriver allt du behöver veta om vattenkvalitet.

Se till att tömma vattentanken


Slutligen, om du reser med steamern i ditt handbagage, se till att tömma vattentanken. Det går utmärkt att ta sig igenom flygplatsens säkerhetskontroller med en steamer, men som all elektronik behöver de vanligtvis tas ur kabinväskan när din väska skannas. Och precis som alla andra behållare som innehåller vätska måste vattentanken vara tom.

Läs fler restips här.

Läs också

Rekommendation
Produkter
Artiklar